Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Αγάπης λόγια» την Κυριακή στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ



































Την Κυριακή 24/2/13 ο χώρος τέχνης Ιδιόμελο, θα φιλοξενήσει, για μια ακόμα φορά, μετά το επιτυχημένο ρεσιτάλ του προηγούμενου Σαββάτου,  τραγούδια αγάπης, τραγουδισμένα με αγάπη…
Η σοπράνο Μαριέτα Δελώτη και ο τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος, και μαζί τους στο πιάνο
 ο Θάνος Μαργέτης, θα ερμηνεύσουν τραγούδια Ελλήνων συνθετών με συνεκτικό κρίκο τα πάθη και τις απολαύσεις της αγάπης. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην ελληνική οπερέττα, στο ελληνικό τραγούδι μέχρι τη δεκαετία του ΄50 και σε επιτυχίες συνθετών όπως ο Κ. Γιαννίδης,  ο Σουγιούλ, ο Σπάρτακος κ.α.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17,
 Μαρούσι, 200 μέτρα από το Σταθμό του ΗΣΑΠ.
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: 210 6817042

·         Η σοπράνο Μαριέττα Δελώτη γεννήθηκε στην Τήνο. Ολοκλήρωσε σπουδές κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Μ. Χαραλαμπίδου και βυζαντινής μουσικής, τάξη Σπ. Περιστέρη. Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με την Δ. Καλαφάτη και την Μ. Σταματάκη.
Επίσης παρακολούθησε τη σχολή όπερας του Σπ. Ευαγγελάτου με καθηγητές Σπ. Ευαγγελάτο, Λ. Καρυτινό, Κ. Πασχάλη, Α. Κοντογεωργίου, Κ. Γεωργουσόπουλος κ.α. Απο το 1993 είναι μόνιμο μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ.
Είναι ιδρυτικό μέλος του "Λυρικού Κουαρτέτου" και δίνει κονσέρτα σε όλη τη χώρα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην όπερα "Momo" του Άλκη Μπαλτά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχε στην όπερα "Σαλώμη" του Strauss και στο δραματικό ορατόριο "Η Ιωάννα στην πυρά" του Honegger.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο και σε πλήθος συναυλιακών χώρων και έχει συνεργαστεί με ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, Συμφωνική του Λονδίνου κ.α.)

·         Ο  Κωνσταντίνος Τζέμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο τραγούδι με τη soprano Βαρβάρα Τσαμπαλή, τα θεωρητικά και το πιάνο. Αργότερα παρακολούθησε σεμινάρια στην  Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Pierre KAO (Δ/ντή ορχήστρας) και Α. Constantino (καθηγητή της Ανωτ. Μουσικής Ακαδημίας της Φρανκφούρτης). Πήρε το δίπλωμα του με άριστα και συνέχισε να μελετά με τον τενόρο Βαγγ. Χατζησίμο, τη soprano Mehtield Stamatakis και το βαρύτονο Θέμη Σερμιέ.
Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας (Μέγαρο μουσικής Αθηνών & Θεσ/νίκης, Εθν. Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Κρατ. Θέατρο Β. Ελλάδας, κ.α.) και στο εξωτερικό (Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ελβετία), υπό τη συνοδεία όλων σχεδόν των Συμφωνικών ορχηστρών της χώρας και τη δ/νση Ελλήνων και ξένων μαέστρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου