Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

            Εκδήλωση - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
Το βράδυ του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στο εστιατόριο «Ιππόκαμπος», με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, η εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/ος Κανελάκης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νικόλαος Πέππας (πρ. αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού), κ. Δημήτρης Καρλαύτης (Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας), κ. Λευτέρης Μαγιάκης (επικεφαλής του «Κόντρα στον Καιρό»), κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης (επικεφαλής των «Εκτός των τειχών»), ο γνωστός δημοσιογράφος της πόλης μας  κ. Γιώργος Καραμέρος (υποψήφιος βουλευτής των «Οικολόγων - Πρασίνων») καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων  της πόλης μας, όπως ο κ. Άρης Χαιρέτης (Σύλλογος Κρητών), η κ. Λένα Προεστάκη (Σύλλογος Παραδείσου), η κ. Μαρία Παπασυμεών (Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου), η κ. Μίνα Κατσαρού ( εκπρόσωπος του νεοιδρυθέντος Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας  Β/Ανατ. Αττικής ) και η κ. Φωτεινή Κατή ( πρ. πρόεδρος του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης)
Στην αρχή της εκδήλωσης, έγινε αναφορά  στους στόχους και στις προσπάθειες του Συλλόγου και κυρίως στις «μάχες» που έχει δώσει για τους αδόμητους χώρους και τα δένδρα, τη βλάστηση γενικότερα, των πλατειών. 
Για την πλατεία της Αγίας Λαύρας ειδικότερα, για την οποία ο σύλλογος, από το 2010, ζητά να εξαιρεθεί από τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, η πρόεδρος κ. Δήμητρα Κρεκούκια κάλεσε τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και όλους τους Μαρουσιώτες, κατοίκους, συλλόγους, φορείς και δημοτικές παρατάξεις, να σταθούν στο πλευρό του Συλλόγου και να δώσουν, όλοι μαζί, τη μάχη για τη σωτηρία της : «Τα 174 δένδρα που διαθέτει», τόνισε, «ανάμεσά τους  πολλά αιωνόβια και ασυνήθιστα για τα δεδομένα των ελληνικών πόλεων δένδρα,  και οι μεγάλες επιφάνειες με χώμα, θάμνους και πλούσια βλάστηση,  εξασφαλίζουν στην πλατεία αυτή  μικροκλίμα ιδιαίτερο, την καθιστούν, όπως μας είπαν δασολόγοι, μικρό, αστικό άλσος στο Κέντρο της πόλης»
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γεώργιος Πατούλης, αφού ευχήθηκε στο Σύλλογο και τον συνεχάρη για τις προσπάθειές του, μίλησε για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο Κέντρο του Αμαρουσίου και  διαβεβαίωσε ότι στην πλατεία της Αγίας Λαύρας  δεν πρόκειται να κοπούν ούτε να μεταφυτευτούν δένδρα.
Ευχές και συγχαρητήρια έδωσαν στο Σύλλογο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρέστησαν, καθώς και ο κ. Κανελάκης, ενώ οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης εξέφρασαν ( έντονα κάποιες στιγμές) την αντίθεσή τους προς τα δρομολογημένα έργα ( βιοκλιματική ανάπλαση, ελεγχόμενη στάθμευση, πάρκιν πλατείας Ευτέρπης)
Η υπόλοιπη  βραδιά κύλησε ευχάριστα. Τα εδέσματα άλλωστε ήταν πολύ γευστικά, ο «οίνος» άριστος σε ποιότητα , οι μουσικοί  ακούραστοι στην προσπάθειά τους να δώσουν «κέφι» στους παρισταμένους και το η γενικότερη ατμόσφαιρα  ζεστή και φιλική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου