Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εγκρίθηκε από το Δ. Σ. η σύσταση «Επιτροπής Κοινόχρηστων Χώρων»

   Γ. Πατούλης: «Δίνουμε λύσεις στις δεσμευμένες περιουσίες» 
     Αντιπολίτευση:«Χάνονται πολύτιμοι ελεύθεροι χώροι» 
Συνεχίζοντας τις, άκαρπες μέχρι σήμερα, προσπάθειές του να καταγράψει και να αξιολογήσει όλες τις περιπτώσεις των δεσμευμένων και υπό απαλλοτρίωση ελεύθερων χώρων της πόλης, ο Δήμος Αμαρουσίου και η δημοτική αρχή εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στην ίδρυση και λειτουργία της Επιτροπής Κοινοχρήστων Χώρων, την οποία και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29 Ιανουαρίου («παρών» ψήφισε σύσσωμη η μειοψηφία).
 Στη βασική του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε σημαντική την Επιτροπή, «η οποία θα δώσει λύσεις σε όσες περιουσίες είναι δεσμευμένες, καθώς πρέπει, επιτέλους να μπει τάξη στις προτεραιότητες και η διαχείρισή τους, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι για τον Δήμο».
 «Δεν τα παρατάμε για το "Πράσινο Ταμείο"»


Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Βαγγέλη Λιβιεράτο για το «Πράσινο Ταμείο», δίχως, όμως να είναι ενθαρρυντικά τα νέα του. 
Όπως ανέφερε, το 95% των συγκεκριμένων πόρων πήγε στην κρατική χρηματοδότηση και στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αφήνοντας μόλις 5% για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να προσθέσει: «Εμείς έχουμε κάνει αιτήσεις για χρηματοδότηση, προκειμένου να αποκτηθούν, μέσω απαλλοτριώσεων, ελεύθεροι χώροι από τον Δήμο μας, όμως όπως όλα δείχνουν φέτος το ποσό που θα διατεθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, πέφτοντας στο 2,5%. Εμείς, ωστόσο, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από το "Πράσινο Ταμείο"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου