Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

«Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου»

Δωσίλογη συνεργάτιδα των Ναζιστών του Γ΄ ΡΑΪΧ, τιμά η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Την Σίτσα Καραϊσκάκη, την οποία περιγράφει ως «μεγάλη Ελληνίδα λογοτέχνη και αμετανόητη Εθνικοσοσιαλίστρια, που άφησε πίσω της μια σπουδαία λογοτεχνική όσο και πολιτική προσφορά στον Ελληνικό Εθνικισμό και στη Φυλή μας», τιμά η ιστοσελίδα του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής, με ειδικό αφιέρωμα στις 30 Απριλίου του 2010!!!
Ποια ήταν αυτή η μεγάλη πολιτική προσφορά;
Όπως μας ενημερώνει η ίδια ιστοσελίδα στις 20/5/2007, η Σίτσα Καραϊσκάκη, μεταξύ άλλων, «μετά την γερμανική εισβολή ανέλαβε τη θέση της συμβούλου Τύπου και Διαφώτισης στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και...  πραγματοποίησε πολλές πολιτικές ομιλίες μέσω του ραδιοφώνου.
Από τα Ειδικά Δικαστήρια Δωσιλόγων καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο για την προπαγανδιστική της δράση, αργότερα όμως αμνηστεύτηκε
Σημείωση:  
Η φωτογραφία είναι από το 1941... Βλέπετε πανηγυρισμούς στη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, κατά την είσοδο του γερμανικού στρατού κατοχής. Σ’ αυτή την πρεσβεία εργαζόταν η τιμώμενη από τους χρυσαυγίτες δωσίλογη Σίτσα Καραϊσκάκη.
Σίτσα Καραϊσκάκη
Γεννήθηκε στα Μοσχονήσια Μικράς Ασίας και μετά την καταστροφή του 1922 εγκαταστάθηκε στη Μυτιλήνη. Μετά το Γυμνάσιο γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1925 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο «Το ταίρι μου αμάρτησε» από τις εκδόσεις Γράμματα το οποίο απέσπασε ευμενείς κριτικές, ενώ για χρόνια δημοσίευε άρθρα και ποιήματά της στην εφημερία «Ο Νουμάς».
Λίγο αργότερα αναχώρησε για τη Γερμανία, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου απ’ όπου απέκτησε τον τίτλο της Διδάκτορος και το δίπλωμα της Φιλοσοφίας. Παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινολογίας, Ψυχολογίας και Γερμανικής Φιλολογίας στα Πανεπιστήμια Ζυρίχης, Βιέννης και Πράγας ενώ συνέχισε να γράφει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά της εποχής.
Παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα του Χίτλερ να ανέλθει στην εξουσία κι ενστερνίστηκε τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες.
 Το 1930, όταν ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία, η Σίτσα Καραϊσκάκη υπήρξε σύμβουλος στο υπουργείο Προπαγάνδας.
Την εποχή εκείνη κυκλοφόρησε στα γερμανικά το βιβλίο της «Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου» στο οποίο ανέφερε γεγονότα της εποχής και επιτεύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Το 1934 προσπάθησε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους Μητροπολίτες Λήμνου και Λέσβου, να υλοποιήσει μια μορφή πανευρωπαϊκής αντικομουνιστικής χριστιανικής συνεργασίας.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο είχε τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από πλευράς τύπου και προπαγάνδας.
Το 1939 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο της «Ο γιός της Καλογριάς» που εκδόθηκε από την «Εστία» στο οποίο παρουσίαζε τη ζωή και τη δράση του προγόνου της και ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεωργίου Καραϊσκάκη. Με το βιβλίο αυτό, το οποίο έγινε αμέσως λογοτεχνική επιτυχία, έγινε γνωστή η Καραϊσκάκη στα ελληνικά γράμματα.
Μετά την ίδρυση της ΕΟΝ από τον Μεταξά υπήρξε βασική αρθογράφος του περιοδικού «ΝΕΟΛΑΙΑ». Συνεργάστηκε και με ένα ακόμη περιοδικό της εποχής τη «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που έκδιδε ο καθηγητής της Ανωτάτης Εμπορικής Ιωάννης Τουρνάκης και συγκέντρωνε έναν ευρύ κύκλο εθνικιστών διανοουμένων. Στο περιοδικό αυτό η Καραϊσκάκη δημοσίευε διάφορα λογοτεχνικά κείμενα ξένων εθνικιστών συγγραφέων, μελέτες για τον Γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, την ισπανική Φάλαγγα, το εθνικοσοσιαλιστικό θέατρο και κινηματογράφο, ενώ τον Αύγουστο του 1937 δημοσίευσε ένα άρθρο για το βελγικό κίνημα των Ρεξιστών του Λεόν Ντεγκρέλ.
Το 1940 με την κήρυξη του ελληνοιταλικού πολέμου αρθρογραφεί κατά των Ιταλών, μετά την γερμανική εισβολή ανέλαβε τη θέση της συμβούλου Τύπου και Διαφώτισης στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και πραγματοποίησε πολλές πολιτικές ομιλίες μέσω του ραδιοφώνου.
Πριν από την απελευθέρωση η Σίτσα Καραϊσκάκη έφυγε στη Γερμανία όπου συνέχισε τη δράση της στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την κατοχική εξόριστη κυβέρνηση Τσιρονίκου που έδρευε στη Βιέννη.
Από τα Ειδικά Δικαστήρια Δοσιλόγων καταδικάστηκε 3 φορές σε θάνατο για την προπαγανδιστική της δράση, αργότερα όμως αμνηστεύτηκε.
Κατά την παραμονή της στη Γερμανία βρέθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας το οποίο καταλήφθηκε από τα Σοβιετικά στρατεύματα, κατόρθωσε όμως η Καραϊσκάκη να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της(!!!).
Γνώρισε και παντρεύτηκε τον Γερμανό βιομήχανο Μπάχμαν κι έζησε στην αφάνεια για αρκετά χρόνια(;;;)
Το 1963, μετά τον θάνατο του συζύγου της επέστρεψε στην Ελλάδα όπου αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία(;;;)
Η Σίτσα Καραϊσκάκη πέθανε στις 30 Απριλίου 1987. 
Σε αντίθεση με πολλούς επώνυμους λογοτέχνες δεν αποποιήθηκε ποτέ τις ιδέες της και τη σχέση της με τον εθνικοσοσιαλισμό.
                            Σελίδες στο διαδίκτυο με κείμενα της Σίτσας Καραϊσκάκη:
                                http://xantho.lis.upatras.gr/test2.php?art=19286 
                                                              Άρθρο στον «Νουμά»
                                            http://xantho.lis.upatras.gr/test2.php?art=22709 
                                                  Ποίημα ΑΛΗΘΕΙΑ στον «Νουμά»
                                            http://xantho.lis.upatras.gr/test2.php?art=20337 
                                                  Διήγημα Η ΑΝΝΕΛΟΡΑ στο «Νουμά»
=====================================================================
                                                            Η επίσκεψη Γιόζεφ Γκαίμπελς στη βίλα
 της οικογένειας Μέρκελ στην Αθήνα

(31 Μαρτίου 1939). 
                                                                 Η κ. Μέρκελ τον υποδέχεται στην είσοδο, 
                                                                                κρατώντας το κοριτσάκι της...

Ο ιστορικός - συγγραφές των εκπληκτικών Βιβλίων «η Ιστορία της κατοχής» & «η Ελληνική Οικονομία κατά την κατοχή»  (αλήθεια θα τολμήσει να τον βραβεύσει η Ακαδημία Αθηνών;)Δημοσθένης Κούκουνας, έθεσε τα εξής ερωτήματα προς την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελτα οποία βέβαια έμειναν αναπάντητα: 

Η οικογένεια του πρώτου συζύγου της, το όνομα του οποίου τόσο υπερηφάνως υιοθέτησε για να το χρησιμοποιήσει στην πολιτική σταδιοδρομία της, του Ούλριχ Μέρκελ, συνδέεται με την Ελλάδα στις παραμονές και τις αρχές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου; 
 Ποία η συγγενική σχέση του πρώτου συζύγου της με τον υπηρετήσαντα μέχρι το 1940 ως διευθυντή της «Τελεφούνκεν» στην Αθήνα, ο οποίος υποχρεώθηκε εσπευσμένα να εγκαταλείψει τη μεγαλόπρεπη βίλα του στην Ελλάδα ως εμπλεκόμενος σε κατασκοπευτική δράση εις βάρος της χώρας μας;   
Ποία προσωπική σχέση διατηρούσε η οικογένεια Μέρκελ με τον περίφημο υπουργό Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ Γιόζεφ Γκαίμπελς;  
Είναι αληθές ότι όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε ανεπίσημα την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου 1939, εκτός από ορισμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε, φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Μέρκελ, όπως προκύπτει και από τη φωτογραφία; 
Το βασικότερο δε ερώτημα παραμένει εάν: 
 Η σημερινή καγκελάριος της Γερμανίας μεταφέρει κάποιου είδους οικογενειακά συμπλέγματα όταν συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο προς την Ελλάδα, επειδή ίσως ο χερ Μέρκελ, εμφανιζόμενος ως διευθυντικό στέλεχος της «Τελεφούνκεν» στη χώρα μας, υποχρεώθηκε από τον Μανιαδάκη το 1940 να εξαφανιστεί κακήν-κακώς
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ(του Δ. Κούκουνα) ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α.Ε. ΤΗΝ κ. Α. ΜΕΡΚΕΛ, ΑΡΧΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΝ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
                      ΠΗΓΗ:«Κυριακάτικη Δημοκρατία» 30.9.2011
                            Διαβάστε & την περιβόητη επιστολή ΒΛΑΧΟΥ στον ΧΙΤΛΕΡ



Την γνωρίζουμε καλά ή εν πάση περιπτώσει νομίζουμε ότι την γνωρίζουμε. 
Είναι η "Σιδηρά Κυρία" της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα "Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως" : Άνγκελα Μέρκελ. 
Ποιο είναι το άγνωστο παρελθόν της Άνγκελας Δωροθέας Μέρκελ; 
Γιατί από  "θολό" παρελθόν άλλο τίποτα...
Γεννημένη στο Αμβούργο το 1954, κόρη του λουθηρανού πάστορα Χέρλιντ Κάσνερ και της δασκάλας γυναίκας του Χέρλιντ  μεγάλωσε στην ύπαιθρο στο Τέμπλιν βόρεια του Βερολίνου, στη σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ). 
Ο Gerd Langguth, πρώην ανώτερο στέλεχος του χρηστιανοδημοκρατικού κόμματος της Μέρκελ, αναφέρει την άνεση της οικογένειας να ταξιδεύει ελεύθερα από την Ανατολική στη Δυτική Γερμανία, καθώς και ότι είχαν στην κατοχή τους δύο αυτοκίνητα.  
Από το γεγονός αυτό φαίνεται ότι ο πατέρας της Μέρκελ είχε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με το κομμουνιστικό καθεστώς. 
Μια τέτοια ελευθερία για μια χριστιανική οικογένειά πάστορα δεν εξηγείται εύκολα.
Όπως οι περισσότεροι μαθητές της Ανατολικής Γερμανίας, η Μέρκελ γίνεται μέλος της επίσημης νεολαίας του σοσιαλιστικού κόμματος, της Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ). 
Αργότερα γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της περιοχής & γραμματέας της «Agitprop» (Επιτροπή για τις...δημόσιες ταραχές!) στην Ακαδημία Επιστημών του εν λόγω οργανισμού. Δηλαδή κορυφαίο καθοδηγητικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Στο πανεπιστήμιο της Λειψίας, σπουδάζει Φυσική από το 1973 εώς το 1978. 
Η γερμανίδα καγκελάριος εργάζεται και σπουδάζει στο Κεντρικό Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας της Ακαδημίας Επιστημών του Βερολίνου από το 1978 εώς το 1990. 
Στη διάρκεια της εργασίας τηςστο Ινστιτούτο παίρνει το διδακτορικό της δίπλωμα που βασίζεται στη διατριβή της για την κβαντική χημεία.
Στο Κεντρικό Ινστιτούτο Φυσικής Χημείας (ZIPC) γνωρίζει τον χημικό Γιοαχίμ Σάουερ και οι δυο τους παντρεύονται τον Δεκέμβριο του 1998. Αυτός ο γάμος είναι ο δεύτερος για τη Μέρκελ μιας και ο πρώτος ήταν το 1977 με τον τότε συμφοιτητή της Ούλριχ Μέρκελ. Ο γάμος αυτός έληξε το 1982.
                                                        Απο τη Φυσική στην πολιτική
Το 1989,  η Μέρκελ μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, συμμετέχει ενεργά στην πολιτική δράση προσχωρόντας στο κόμμα Δημοκρατική Επαγρύπνηση (Demokratischer Aufbruch)
Στις πρώτες εκλογές της Ανατολικής Γεμανίας το DA κερδίζει τις εκλογές και ο πρόεδρος του κόμματος Λόταρ ντε Μεζιέρ διορίζει τη Μέρκελ κυβερνητική εκπρόσωπο του κόμματος.
Το DA ενώνεται αργότερα με το CDU με  πρόεδρο τον καγκελάριο της ενωμένης Γερμανίας Χέλμουντ Κολ
Ο ντε Μεζιέρ, ο οποίος διορίζεται υπουργός ιδιαιτέρων καθηκόντων, μαζί με την Μέρκελ  συμβάλλουν σημαντικά στην πολιτική ενοποίησης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας.
Κατά τις πρώτες γενικές εκλογές μετά την επανένωση τον Δεκέμβριο του 1990, εξελέγη στο Bundestag από μια εκλογική περιφέρεια που περιλαμβάνει τις περιοχές του Nordvorpommern και Rügen, καθώς και την πόλη του Stralsund. 
Αυτή παραμένει η εκλογική της περιφέρεια μέχρι και σήμερα
Το DA ενώνεται με το γερμανικό CDU δυτικά και η ίδια γίνεται υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας. Επρόκειτο για τη μικρότερη σε ηλικία υπουργό στην ιστορία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Ορκίζεται στις 18 Ιανουαρίου 2009.
Το 1994, γίνεται υπουργός περιβάλλοντος και πυρηνικής ασφάλειας. 
Το αξίωμα αυτό της δίνει τη δυνατότητα να προβληθεί και να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμη.
                                

                                                              Ρήξη σχέσεων με τον Κολ
Το 1999 το CDU εμπλέκεται σε ένα οικονομικό σκάνδαλο κρυφών λογαριασμών στην Ελβετία που θέτει σε κίνδυνο πολλά στελέχη του κόμματος. 
Ο Χέλμουτ Κολ παραιτείται από την προεδρεία του κόμματος μιας και αρνείται να αποκαλύψει ονόματα αφού όπως ισχυρίζεται έχει δώσει το λόγο της τιμής του. 
Τον Δεκέμβριο του 1999 η Μέρκελ δημοσιεύει άρθρο στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung(FAZ), στο οποίο ζητάει την διαγραφή του του Κολ από το κόμμα. 
Τη θέση του παίρνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ορίζει τη Μέρκελ γενική γραμματέα του κόμματος. 
Η εκλογή της εκπλήσει τους πολιτικούς παρατηρητές, αφού η προσωπικότητα της αντιτίθεται με το κόμμα. Η  Μέρκελ είναι προτεσταντική, ενώ το CDU είναι ένα ανδροκρατούμενο, κοινωνικά συντηρητικό κόμμα με βαθιές καθολικές ρίζες.
Το 2002 μετά την ήττα του υποψήφιου καγκελαρίουΈντμουντ Στόιμπερ στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2002 ζητάει και αναλαμβάνει την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας. Από τον Οκτώβριο του 2005 αντικαθιστά ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης τον Γκέρχαρντ Σρέντερ. 
Η θητεία της ανανεώνεται τον Οκτώβριο του 2009  στις Γερμανικές Ομοσπονδιακές Εκλογές και επίσημα εκλέγεται Καγκελάριος στις 22 Οκτωβρίου 2009.
                                                              Μια γυναίκα στη κορυφή
Εκτός από το ότι είναι η πρώτη γυναίκα στην κορυφή της εξουσίας της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται καγκελάριος μετά την ίδρυση του ομοσπονδιακού κράτους της Γερμανίας και από το 2007, η νεότερη Καγκελάριος από την εποχή του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Forbes Magazine" είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο και η τρίτη γυναίκα μετά τη Margaret Thatcher και την Kim Campbell που έχει πάρει μέρος στις συσκέψεις της ομάδας των Οκτώ (G8).
                                                              Δήμητρα Δρακάκη
                                                         ΠΗΓΗ: www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου