Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Για την 28η Oκτωβρίου


Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί να είναι άλλο ένα «μνημόσυνο» κενό περιεχομένου και ιστορικής μνήμης, όπως συχνά συμβαίνει σε εορτασμούς εθνικών επετείων. Αλλά μια ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να δηλώσει την αντίστασή του στα εξοντωτικά μνημόνια και τα μέτρα που επιβάλλουν την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, οδηγούν το πιο δημιουργικό κομμάτι, τη νεολαία, σε εργασιακό «Καιάδα» και σε μαζική μετανάστευση. Να δηλώσει την αντίστασή του στην πολιτική που υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία, τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, που εκτρέφει το φασισμό και το ρατσισμό.
Να αγωνιστεί για την επικράτηση μιας αριστερής κυβέρνησης που με στήριγμα τις λαϊκές τάξεις , τα μεσαία στρώματα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες θα ανατρέψει τους συσχετισμούς σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βαρώνων της ενημέρωσης και των τοκογλύφων που αυτή τη στιγμή υπηρετούνται από την τρικομματική κυβέρνηση.
Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη της πόλης μας να τιμήσει την αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις του φασιστικού Άξονα του 1940, με την ενεργητική του συμμετοχή και δράση ενάντια στις σημερινές προσπάθειες υπονόμευσης της χώρας και καταστροφής του λαού μας, αλλά και των άλλων λαών της Ευρώπης.
Ταυτόχρονα να απομονώσει τους σημερινούς εκφραστές του ναζισμού και του ρατσισμού, τους ιδεολογικούς συνεχιστές των συνεργατών των δυνάμεων της φασιστικής κατοχής, των ταγματασφαλιτών, των παρακρατικών οργανώσεων. Να απομονώσει αυτούς που δεν διστάζουν να κάνουν εκδηλώσεις στη μνήμη των ταγματασφαλιτών, επικροτώντας τα εγκλήματά τους και τη συνεργασία με τους Ναζί στη διάρκεια της κατοχής. Να απομονώσει αυτούς που δια του αρχηγού τους Μιχαλολιάκου, μόλις προ ολίγων ημερών, δηλώνουν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να χαιρετούν ναζιστικά, γιατί δήθεν τα δικά τους χέρια είναι καθαρά. Αλλά στην πραγματικότητα τα χέρια τους βάφονται καθημερινά με το αίμα αδύναμων και ανυπεράσπιστων θυμάτων, είτε πρόκειται για μετανάστες είτε πρόκειται για γυναίκες, για ομοφυλόφιλους, για Έλληνες πολίτες που αντιστέκονται στους φασιστικούς και ρατσιστικούς τραμπουκισμούς. Τα δικά μας χέρια όμως δεν είναι του Πόντιου Πιλάτου, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε όσους καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανθρωπισμού. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι σε μια οργάνωση που δεν είναι παρά το μακρύ χέρι του συστήματος για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ελληνικού λαού, στην υπηρεσία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της αργυρώνητης δημοσιογραφίας.
Καλούμε και τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμαρουσίου, να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της «Χρυσής Αυγής» στις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης υπό το πρόσχημα του νόμιμου πολιτικού κόμματος. Γιατί πρόκειται για μια οργάνωση με εγκληματική δράση και αμετανόητη νοσταλγό των ναζιστικών εγκλημάτων. Και η αποδοχή της δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τη βεβήλωση της ίδιας της ιστορίας, τη βεβήλωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, τη βεβήλωση της εθνικής μας αντίστασης.

23 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου