Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μαρούσι

Τιμώντας τους ήρωες του Έπους του '40, ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη, τη μαθητική παρέλαση και την επίκαιρη ιστορική ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Γεώργιου Τζουβαλά για τη μάχη στο Ύψωμα 731 στο ελληνοαλβανικό μέτωπο που έβαλε την υπογραφή της νίκης της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ιταλία.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2012 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2012.
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων των μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους καθώς και των συλλόγων, των Ν.Π.Δ.Δ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού & λοιπών φορέων της πόλης.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012
07:30 Θα σημάνουν οι καμπάνες των Εκκλησιών
10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Στη Δοξολογία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο & όλες οι Πολιτικές, Δικαστικές, Αστυνομικές Αρχές, Αντιπροσωπεία της Εθνικής Αντίστασης.
11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.
Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
11:30 Παρέλαση Αντιπροσωπείας Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, Οδηγών & Προσκόπων και συλλόγων.
Δεξίωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου
(Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι).
Ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α. Γεώργιου Τζουβαλά για τη μάχη στο Ύψωμα 731, που θεωρείται η «Μητέρα των Μαχών» στο ελληνοαλβανικό μέτωπο. Μια μάχη η οποία έβαλε την υπογραφή της νίκης της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ιταλία
17:00 Υποστολή της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου από τις Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου