Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Στην 32η θέση αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως, η Ελλάδα

Την 32η θέση αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως, καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων "Reuters" και σχετική ανάρτηση που έκανε πριν από ένα 15μερο το "setimes.com"(Southeast European Times).
ΕΝΑ Site που όπως το ίδιο αναφέρει "χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ, την κοινή Στρατιωτική Διοίκηση, που είναι υπεύθυνη για επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε 52 χώρες. Αυτοπαρουσιάζεται δε ότι είναι Κεντρική Πηγή Ειδήσεων και Πληροφοριών για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε δέκα γλώσσες(Αλβανικά, Βοσνιακά, Βουλγάρικα, Κροατικά, Αγγλικά, Ελληνικά, Μακεδονικά, Ρουμάνικα, Σερβικά και Τούρκικα), που ως στόχο έχει "την παροχή ακριβούς, ισορροπημένης και διορατικής κάλυψης των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη"!!!
Οι Southeast European Times υποστηρίζουν λοιπόν ότι η Τουρκία επισκιάζει την περιοχή σε αποθέματα χρυσού, αφού διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα.
Συγκεκριμένα η Τουρκία, όπως δημοσίευσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού την Παρασκευή (5 Οκτωβρίου), με 295,5 τόνους, διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση στη λίστα των αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως από τον Οκτώβριο του 2012.
 Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση με 111,8 τόνους, ενώ ακολουθεί από κοντά η Ρουμανία στην 34η θέση με 103,7 τόνους. Η Βουλγαρία βρίσκεται στην 47η θέση με 39,9 τόνους.
Η Κύπρος και η Σερβία κατέχουν την 59η και 60η θέση με 14,8 τόνους και 13,9 τόνους αντίστοιχα.
Η πΓΔΜ βρίσκεται επίσης στις κορυφαίες 100 χώρες, καταλαμβάνοντας την 75η θέση με 6,8 τόνους. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη είναι στην 93η θέση με 2 τόνους, ενώ η Αλβανία βρίσκεται στην 98η με 1,6 τόνους.
            Πού φυλάσσεται σήμερα ο χρυσός της Ελλάδας ;
Στο ερώτημα αυτό δίνει απάντηση η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτοντας (στην ετήσια έκθεσή της) ότι τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις σε χρυσό είναι 4,7 εκατ. ουγγιές ήτοι 147,5 τόνοι. 
Από αυτά τα διαθέσιμα της Τράπεζας σε χρυσό, σε μορφή όμως ράβδων (διεθνών προδιαγραφών) είναι 3,6 εκατ. ουγγιές ή 112,4 τόνοι!
Όλοι αυτοί οι τόνοι ή οι ράβδοι χρυσού πού φυλάσσονται σήμερα;
Το ερώτημα αυτό έγινε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και δημιουργήθηκε προς στιγμή σύγχιση, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος,''σημαντικό μέρος της ποσότητας χρυσού, φυλάσσεται σε τράπεζες στο εξωτερικό για λόγους ιστορικούς''.
διά του διευθυντή Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων κ. Ι. Κουρή απήντησε ότι
Πού λοιπόν βρίσκεται το ελληνικό χρυσάφι;
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ''ΒΗΜΑOnline'', η μισή (ακριβώς) ποσότητα χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Τραπέζης της Ελλάδος, εκεί όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανέναν.
Η άλλη μισή ποσότητα φυλάσσεται σε τρεις τράπεζες, τριών διαφορετικών χωρών. Τακτική άλλωστε που ακολουθούν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου.
Συγκεκριμένα ένα μεγάλο μέρος φυλάσσεται στην Bank of England του Ηνωμένου Βασιλείου και φυλάσσεται εκεί από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (αυτός είναι ο ''ιστορικός λόγος'' που επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος).
 Ένα άλλο μέρος του ελληνικού χρυσού φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των Η.Π.Α. και ένα μικρό μέρος σε Τράπεζα της Ελβετίας.
Ο ελληνικός χρυσός είναι απολύτως ασφαλής, λένε αυτοί που γνωρίζουν. Αλλά δεν διαθέτει μόνον ράβδους χρυσού η Ελλάδα.
Διαθέτει και χρυσά νομίσματα μη διεθνών προδιαγραφών (όπως χαρακτηρίζονται οι χρυσές λίρες).
Στις 31.12.2009 ήταν 140.000 ουγγιές ή 4,4 τόνοι.
Για την κατηγορία αυτή του χρυσού, στοιχεία για το 2010 θα δημοσιευθούν με την έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει η Τράπεζα, το ύψος του επηρεάζεται από τις συναλλαγές της Τράπεζας με το κοινό σε χρυσές λίρες.
Πηγή: Το Βήμα - Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011
20 τόνους χρυσού πώλησε ο "ΓερμανοΤσολιάς" Σημίτης!!!

 Στις 28/8/2003 Σημίτης και Γκαργκάνας πούλησαν 20 τόνους χρυσού για να ..αναβαθμίσουν το χρυσό της χώρας, βγάζοντάς τον εκτός χώρας (που άραγε;) σε αναβαθμισμένες θυρίδες (!), για να επενδύσουν τα χρήματα που πήραν «σε ασφαλείς τοποθετήσεις με αποδόσεις 2% – 4% (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό», όπως έλεγε χαρακτηριστικά εκείνη η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου