Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Σήμερα η συνάντηση Πολιτών Αμαρουσίου "ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η"

         Στις 7:00 μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"
Αγαπητές φίλες και φίλοι, Εδώ και ένα χρόνο περίπου κινητοποιηθήκαμε κατά του μέτρου των χαρατσιών που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.
Στόχος μας ήταν να καταργηθεί εντελώς το χαράτσι που μετέτρεπε τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι και κυρίως να μην συνδεθεί η άρνηση της πληρωμής του με διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος .
Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πήραν πανελλαδικό χαρακτήρα, υποστηρίχθηκαν από απλούς πολίτες, Δήμους, Επιστημονικούς Συλλόγους, Κοινωνικούς φορείς, Σωματεία.
Έγιναν ερωτήσεις από κόμματα ακόμα και στην Ευρωβουλή.
Κατατέθηκαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικράτειας.
Κάναμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και παραστάσεις έξω από τα γραφεία και στείλαμε εξώδικα στη Δ.Ε.Η.
Αυτό το πρωτοφανές κίνημα πέτυχε εν μέρει τους στόχους του αφού καμία παροχή ηλεκτρικού ρεύματος δεν διεκόπη επειδή δεν πληρώθηκε το χαράτσι.
Σήμερα όλοι αυτοί που έλεγαν ότι θα το καταργήσουν, αφού πήραν την Κυβέρνηση, κάνουν τα ίδια, αλλά μας το ζητούν να το πληρώσουμε σε πέντε, αντί σε δύο δόσεις.
Κάνουν εκπτώσεις εκατομμυρίων ευρώ στους μεγαλοϊδιοκτήτες κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας όλων των πολιτών.
Συλλαμβάνουν τους συνδικαλιστές της Δ.Ε.Η. επειδή αγωνίζονται να βρουν στοιχεία για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Κόβουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν την ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος που κάνουν, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την ευρωπαϊκή οδηγία ότι καμία οικογένεια δεν μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα αν δεν έχει να το πληρώσει.
Καλούμε όλους όσους συμμετείχαν στις προηγούμενες δράσεις μας να μαζευτούμε για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε πως θα ενεργήσουμε και πως θα αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις σε μια περίοδο που τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα φέρνουν σε απόγνωση όλο και περισσότερους από εμάς.

Δευτέρα 22-10-2012 , ώρα 19.00
Στα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης
“ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ”
Κοιμήσεως Θεοτόκου 8 Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου