Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια καταδικάστηκε ο Π.Τζανίκος

Φυλάκιση 16 μηνών επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας στον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκο, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για υπόθεση παράνομης διαφημιστικής πινακίδας που συνδέεται αιτιωδώς με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, στις 19 Δεκεμβρίου 2005 βρήκε τον θάνατο ο οδηγός αυτοκινήτου που προσέκρουσε σε υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα επί της Λεωφόρου Κηφισίας.
Ο κ. Τζανίκος αναμένεται να ασκήσει έφεση προκειμένου η υπόθεσή του να κριθεί από το Πενταμελές Εφετείο
Δικαιωμένος δηλώνει ο Μανώλης Σταυρουλάκης, πατέρας του 25χρονου Γιάννη, μετά την καταδίκη σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παναγιώτη Τζανίκου από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η υπόθεση αφορά στο θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19 Δεκεμβρίου 2005, όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα, που βρισκόταν σε νησίδα επί της λεωφόρου Κηφισίας.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης η πινακίδα ήταν παράνομη ενώ μαζί με τον κ. Τζανίκο παραπέμφθηκαν άλλα έξι άτομα που εργάζονταν στο δήμο Αμαρουσίου για τους οποίους έπαυσε η δίωξη λογω παραγραφής.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως αν και το καθεστώς παρανομίας της φονικής υπαίθριας διαφήμισης έχει ξεκαθαρίσει νομικά με επανειλημμενες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστικών οργάνων και παρά το γεγονός πως δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί για παρόμοιες υποθέσεις και εκκρεμούν και άλλες δικαστικές αποφάσεις, η παράνομη υπαίθρια διαφήμιση εξακολουθεί να ακμάζει με την συνενοχή δημάρχων ή με την δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού από τους περιφερειάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου