Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θα προχωρήσετε ή όχι στο ξεπούλημα Δημοτικής Περιουσίας;

Παρά τις επανηλλείμενες οχλήσεις προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου για το αν είναι στη λίστα με τους 15 υποψήφιους Δήμους που είναι προς ιδιωτικοποίηση απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει. Επειδή η Διοίκηση του Δήμου έχει δώσει δείγματα γραφής όλο το προηγούμενο διάστημα και λόγω του φιλοευρωπαϊκού χαρακτήρα της, θεωρώντας μονόδρομο την σημερινή πορεία της χώρας και επειδή χρόνια τώρα εξυπηρετεί τους εργολάβους με μια σειρά παραχωρήσεις ξεπουλώντας κατά καιρούς μια σειρά υπηρεσίες την καλούμε να απαντήσει:
 Θα προχωρήσετε ή όχι στο ξεπούλημα Δημοτικής Περιουσίας; Θα εκχωρήσει ή όχι αρμοδιότητες στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο;

Δήμαρχοι, Συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), κόμματα του ευρωμονόδρομου και η λυκοσυμμαχία των Ευρωπαίων «φίλων μας» στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων προχωρούν μεθοδευμένα και ύπουλα στο ξεπούλημα υπηρεσιών. Καθημερινά δίνουν χέρι βοήθειας στους καπιταλιστές για να σώσουν τα κέρδη τους με χρυσές επενδύσεις. Δεν αρκούνται από αυτά που τους έχουν χαρίσει οι τοπικοί άρχοντες μέχρι σήμερα. Θέλουν να κάνουν κουμάντο συνολικά στη διαχείριση. Αυτοί αποφασίζουν, οι κυβερνήσεις τους νομοθετούν και η εργατική λαϊκή οικογένεια πληρώνει με υπέρογκα δημοτικά τέλη και φόρους. Αυτός είναι ο πατριωτισμός τους.
Θυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αμαρουσίου έχει πάρει αποφάσεις προχωρώντας στην ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών
(ογκώδη, σίτιση και καθαριότητα παιδικών σταθμών) προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, κρύβοντας επί της ουσίας ότι το ξεπούλημα των υπηρεσιών είναι βασικό συστατικό των πολιτικών που έχει υιοθετήσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προσλάβει προσωπικό με όλα τα είδη ελαστικής εργασίας με αποτέλεσμα όλες οι υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πήρε την πολιτική απόφαση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις που του είχαμε προτείνει ως παράταξη του Σωματείου, αντιθέτως τους έσυρε στα δικαστήρια γνωρίζοντας ότι νομικά δεν θα είχαν καμιά τύχη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μισός και πλέον στόλος των οχημάτων είναι παροπλισμένος.
Το θέμα του ξεπουλήματος των υπηρεσιών αφορά το σύνολο του Μαρουσιώτικου λαού. Όσες φορές η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις το αποτέλεσμα είναι οι παρεχώμενες υπηρεσίες να είναι κατά πολύ υποβαθμισμένες ενώ το κόστος είναι τουλάχιστον διπλάσιο ή τριπλάσιο.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν κανένα ξεπούλημα υπηρεσιών. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μεροκάματο μας. Καλούμε τη πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων ανάλογα με την σύμβαση εργασίας. Καταγγέλλουμε τη στάση της νόθας Διοίκησης της ΠΟΕ ΟΤΑ που το μόνο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι να βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων χωρίζοντας τους σε μόνιμους συμβασιούχους.
Επειδή η Διοίκηση ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει σε κανένα ερώτημα συνδικαλιστικού φορέα του Δήμου καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου να το θέσουν ως θέμα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.

                                                                ΔΑΣ ΟΤΑ
                      Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου