Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κοντά σε οριστική λύση η στέγαση


των 2 σχολείων στην Αγία Φιλοθέη

Περισσότερα από 150 άτομα, μαθητές, καθηγητές, γονείς, με επικεφαλής αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαβούλευσης Στέφανο Τσιπουράκη, και τους δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Ζήκο και Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά μπροστά από το υπουργείο Παιδείας με αιτήματα την άμεση υπογραφή από την ΚΕΔ της παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο και το 9ου Λύκειο Αγίας Φιλοθέης, αλλά και την παρέμβαση του υπουργείου προς τον Οργανισμό Σχολικού Κτιρίου για την προώθηση των διαδικασιών για την κατασκευή του.
Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, στη συνάντηση της με το σύμβουλο της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, επί θεμάτων σχολικών κτιρίων Δημήτρη Λουκά, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ενημερώθηκε ότι το υπουργείο ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΚΕΔ και τον Ο.Σ.Κ, και το προσεχές διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η παραχώρηση.

Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι πληροφορήθηκαν ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την ένταξη της χρηματοδότησης της κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α, όπως τους πληροφόρησε ο κ. Λουκάς.
Σχολιάζοντας τη θετική έκβαση της συλλογικής κινητοποίησης Δήμου και σχολικής κοινότητας για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Έπειτα από τις επίμονες συλλογικές προσπάθειες μας, Διοίκηση του Δήμου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να δοθεί στο πρόβλημα οριστική λύση. Η διαβεβαίωση του Υπουργείου είναι ένα θετικό βήμα, βρισκόμαστε, βέβαια, πάντα και σε αναμονή των εξελίξεων. Η συντονισμένη κινητοποίηση με τη στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου ως μέσο για τη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα, συλλογικά και μαχητικά, μέχρι να δούμε το νέο σχολείο να γίνεται πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου