Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ολοταχώς προς τη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου

Ρεαλιστική χαρακτηρίζει την προοπτική δημιουργίας διαδημοτικού κοιμητηρίου από το Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ η μελέτη που εκπονήθηκε για το σκοπό αυτό, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναληφθεί από το Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Η σχετική μελέτη παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, σε ειδική σύσκεψη στα γραφεία του Συνδέσμου από τον Πρόεδρο Μανώλη Γραφάκο σε Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων μελών του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να προχωρήσει περαιτέρω η διαδικασία για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού που θα δώσει λύση στο ασφυκτικό πρόβλημα της ταφής των νεκρών που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.
Η πρόταση περιλαμβάνει σχεδιασμό για τη δημιουργία σύγχρονου κοιμητηρίου δυναμικότητας 5.000 τάφων, κτριακών εγκαταστάσεων, ψυγείου, αποθηκευτικών χώρων, κέντρου αποτέφρωσης, μαρμάρινων και απλών οστεοφυλακίων, κυλικείου, καταστημάτων προς ενοικίαση και 250 περίπου θέσεων στάθμευσης.
Η μελέτη επισημαίνει με σαφή τρόπο τη βιωσιμότητα του σχεδίου και για το λόγο αυτό έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον για τη χρηματοδότησή του από Τράπεζες και Ιδρύματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως διαμορφώνεται μετά το σχέδιο Καλλικράτης, είναι εφικτή η λειτουργία του διαδημοτικού κοιμητηρίου από τον ίδιο το Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ και όχι με τη δημιουργία άλλου φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου