Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

"Η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει..."


Δεν θα μπορούσε κανείς παρά να σιγοτραγουδήσει το γνωστό αυτό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου, παρακολουθώντας το απόγευμα της Κυριακής, στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, τις ομιλίες του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανασίου και του δημοσιογράφου Θύμιου Παπανικολάου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για το 1821, την οποία διοργάνωσαν οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.
Ποταμοί με γάργαρο πατριωτικό και Ορθόδοξο νερό οι ομιλίες, απο το οποίο ήπιαμε όλοι και στήλωσε λιγάκι η καρδιά μας που τόσο μας την έχουν πληγώσει οι κάθε είδους "μαγαριστές" της Ιστορίας και οι χρηματοδότες τους -πιστωτές της πατρίδας μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εξαιρετική εκτέλεση βυζαντινών ύμνων της Μ. Τεσσαρακοστής απο την Β. Χορωδία "Εν Ψαλτηρίω" υπο την διεύθυνση του Κ. Μπουσδέκη. Όλοι τους νέα παιδιά που μας γλύκαναν την ψυχή τόσο με την παρουσία τους όσο και με την μοναδική πιστότητα στην καθ΄ημάς μουσική παράδοση και την ποιότητα της φωνής τους με την οποία έψαλαν.
Μετά απο αυτή την μουσική "εισαγωγή" έλαβε τον λόγο ο δημοσιογράφος , ιδρυτής - εκδότης του περιοδικού "Ρεσάλτο" και της ομώνυμης ιστοσελίδας κ.Θύμιος Παπανικολάου, του οποίου η ομιλία είχε τίτλο "Η παραχάραξη της Ιστορίας , στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης".
Με περιεκτικό και τεκμηριωμένο δημοσιογραφικά και επιστημονικά λόγο, ο κ. Θύμιος Παπανικολάου αποκάλυψε ένα- ένα τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των υπηρετών της, οι οποίοι μέσω της παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας έχουν σαν στόχο την αποεθνοποίηση και την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας μας .
Αμέσως μετά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αθανάσιος, έδειξε στους νέους κυρίως ακροατές της εκδήλωσης ότι ο Ορθόδοξος Ιερέας δεν είναι ένα σκουριασμένο και άνευρο "εργαλείο" μιας "αποστειρωμένης" κοινότητας , αλλά ένα "σκεύος εκλογής" και ένας φορέας πνευματικότητας που επειδή πηγάζει απο τον Λόγο της Αληθείας είναι και λεβέντικος και ζωογόνος.
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Β. Μπαλάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Σπ. Σταθούλης, Α. Βλαχοπιώτης, Ν. Αλεπούς και πλήθος κόσμου.
  
Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι  η επέτειος της 25ης Μαρτίου έρχεται να μας υπενθυμίσει τους αγώνες και την αυτοθυσία των ηρώων του 21, που δεν δίστασαν να προτάξουν τα στήθη τους απέναντι στη πιο ισχυρή αυτοκρατορία της τότε εποχής, προκειμένου να υπερασπιστούν  τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.

Εκ μέρους του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης προσέφερε έναν Επιστήθιο Σταυρό στον Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου. Επίσης προσέφερε στον δημοσιογράφο Θύμιο Παπανικολάου έναν τόμο για τη Μονή του Κύκκου στην Κύπρο.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου