Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

"Εθνικό" Επιχειρηματικό Σχέδιο για στήριξη της εργασίας

Τις νέες δράσεις του Υπουργείου Εργασίας που θα αρχίσουν να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες, αφορούσε η συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, Δήμαρχοι της Περιφέρειας Αττικής, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δηλαδή το πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας, το τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης απασχόλησης, τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, καθώς και τη συγκρότηση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έθεσε το πολύ σοβαρά ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Υπουργός κα. Λούκα Κατσέλη απάντησε ότι για το 2011 το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ για το 2012 και μετά θα εξετασθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης του προγράμματος.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος με δήλωσή του χαρακτήρισε  εποικοδομητική τη συζήτηση με την Υπουργό.
" Ηταν απαρχή μιας συνεργασίας, τόνισε, που θα πρέπει να έχει το Υπουργείο με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κοινό στόχο την προώθηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα πρέπει να συνεχισθεί, καθώς είναι το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα μέριμνας προς τον αδύναμο συμπολίτη μας. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε στη διακοπή του και έγκαιρα θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησής του από κρατικούς πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου