Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Συζήτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση

Συζήτηση για την ελεγχόμενη στάθμευση διοργανώνει στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση, προκειμένου όπως σημειώνει, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν μαζί την εναλλακτική πρόταση για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η δυνατότητα στάθμευσης στο Κέντρο χωρίς νέα χαράτσια.

Η ανακοίνωση-πρόσκληση έχει ως εξής:

                                "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
                            ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖONTAI
Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να εγκαταστήσει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της πόλης με παραχώρησή του σε ιδιωτική εταιρεία για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Συμπεριλαμβάνεται ολόκληρη η περιοχή που ξεκινάει από τις Εργατικές πολυκατοικίες μέχρι την οδό Αριστοτέλους και από τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι την Δραγούμη και τη Νερατζιωτίσσης.
Οι επισκέπτες του κέντρου, ακόμα και αν είναι κάτοικοι της πόλης από άλλες γειτονιές, πρόκειται να χαρατσωθούν στα επόμενα πέντε χρόνια με 12 εκατομμύρια ευρώ.
Περίπου τα μισά από αυτά θα πάνε στην τσέπη ιδιώτη επιχειρηματία με τη συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας.
Από το χαράτσι δεν θα γλυτώσουν ούτε οι κάτοικοι του κέντρου που θα κληθούν να πληρώνουν ετήσιο τέλος στάθμευσης έστω και μικρό.
Ζητάμε: ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων, των εμπόρων, των επαγγελματιών, χωρίς καμιά απολύτως επιβάρυνσή τους.
Ζητάμε: έργα υποδομής (υπόγεια parking) περιφερειακά του κέντρου που να κατασκευαστούν με δημόσιους πόρους
Ελάτε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε μαζί την εναλλακτική πρόταση για να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η δυνατότητα στάθμευσης στο Κέντρο χωρίς νέα χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου