Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Σκαρίφημα αρχιτεκτονικής Δικτύωσης & σχεδίασης της (μ.Κ. - ΑQ) της Κοσμοϊδιογλωσσίας

Στις γραμμές που ακολουθούν επιχειρώ μια σύντομη σκιαγράφηση των περιεχομένων και της λειτουργίας της Κοσμοϊδιογλωσσίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς & του ρόλου του κειμένου που την εισήγαγε σε έναν νέο κύκλο ζωής.
Πρώτα, όμως, δύο λόγια για εσάς, τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες. 
Οι παλαιοί γνωρίζετε εκ πείρας με τι έχετε να κάνετε. 
Για έναν νέο αναγνώστη ή μια νέα αναγνώστρια, όμως, που γνώρισε την Κοσμοϊδιογλωσσία για 1η φορά μέσα από τα Προλεγόμενα, το συγκεκριμένο κείμενο πιθανώς αποτέλεσε ένα μικρό σοκ, καθώς κατά τη συνάντηση με το γνώριμο υπερισχύει το πολύ πολύ η έκπληξη, εκ των υστέρων, ενώ κατά την πρώτη επαφή με το μη γνώριμο ― & αρχικά μη υπολογίσιμο ―, δηλαδή το ακατανόητο ή το ξένο, επικρατεί κυρίως το ξάφνιασμα και η ένταση της αρχής.
Σχεδόν βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένας και μια από όσες και όσους διαβάζουν αυτές εδώ τις γραμμές που να μην έχει, κατά καιρούς, δυσαρεστηθεί ή διαφωνήσει ριζικά με ιδέες, εκτιμήσεις και αναλύσεις στο πέρασμα του χρόνου. 
Το ότι κάποιοι και κάποιες εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ φανερώνει, πέρα από περιέργεια και ενδιαφέρον, ηθικοπνευματικές αντιστάσεις & διανοητικές αντοχές ― & τούτο ανεξαρτήτως αναναπτύχθηκε ή όχι μια φυσική σχέση & επαφή εκ τους σύνεγγυς. 
Τα προηγούμενα δε γράφονται απλώς για να τα διαβάσουν οι παλαιοί αλλά κυρίως για να τα συνειδητοποιήσουν οι καινούργιοι αναγνώστες. 
Τα ουσιώδη και τα καίρια χρησιμεύουν για να φανερώνονται και να φωτίζονται πτυχές που δεν αναδεικνύονται από τον κυρίαρχο καθεστωτικό και αντικαθεστωτικό λόγο που ηγεμονεύει σε διεθνές επίπεδο, όχι για να συμφωνούμε. 
                                                               ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:
              //cosmoidioglossia.blogspot.com/2020/04/aq.html


                                                   21 | 4 | 1 μ.Κ (Year Ι AQ) | 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου