Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν αποφάσεις για το «μεταναστευτικό»!!!

Είμαστε τελικά ένα κράτος μειωμένης κυριαρχίας;     
Πριν λίγες μόνο μέρες ένας συνοριακός φρουρός στην Ουγγαρία έκανε χρήση προειδοποιητικών πυρών για να εμποδίσει την είσοδο ομάδας λαθρομεταναστών που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τη μεθόριο με την Σερβία.  
Οι επίδοξοι εισβολείς φυσικά τράπηκαν σε φυγή, ενώ ελάχιστοι που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στον ατσάλινο φράχτη που έχει στήσει στα ουγγρο-σερβικά σύνορα ο Όρμπαν, συνελήφθησαν με συνοπτικές διαδικασίες και αφού έφαγαν μερικές ψιλές, στάλθηκαν πίσω πακέτο στους Σέρβους.  
Κανείς δεν διανοήθηκε να κάνει «παρατήρηση» στην Ουγγρική κυβέρνηση για την χρήση αυτού του ύστατου μέσου αποτροπής. 
Ούτε η Κομισιόν σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί, ούτε κανείς άλλος επιχείρησε να απευθύνει συστάσεις στους Ούγγρους, καθόσον ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, έχει δημοσίως ξεκαθαρίσει πως σε ότι αφορά την συνοριακή ασφάλεια της χώρας του κουμάντο κάνει μόνο ο ίδιος, οι ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του. 
Προσφατα ανακοινώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προμηθεύτηκε έναν πλωτό φράχτη οριοθέτησης για να προειδοποιεί-υποτίθεται-τις φουσκωτές βάρκες με τους λαθραίους, και σηκώθηκαν όλοι να την φάνε. 
Δεν μιλάω μόνο για την Πέμπτη φάλαγγα των «αλληλέγγυων» του ΣΥΡΙΖΑ.  
«Διευκρινίσεις» ζήτησε και η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ προβληματισμό για αυτή την… «ρατσιστικού τύπου» επινόηση εξέφρασαν πλείστα όσα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι “New York Times” ως ναυαρχίδα του Soroδιεθνισμού (με αφορμή βεβαίως αρνητικό δημοσίευμα της δικής μας Καθημερινής).  
Μας την έπεσαν δηλαδή όλοι μαζί για μια μάλλον βλακώδη ιδέα που περισσότερο σε πλαστική νεροτσουλήθρα από το Jumbo παραπέμπει παρά σε σοβαρό μέσο αναχαίτισης του λαθρομεταναστευτικού κύματος. 
Γιατί όπως σοφά είπε και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο οποιοσδήποτε φράχτης, αν δεν στερεωθεί με θεμέλια στο βυθό με το πρώτο μελτέμι…θα φτάσει στην Αίγυπτο. 
Και υποβρύχια στήριξη για πλαστικούς φράχτες τύπου…σχολής θαλασσίου σκι, δεν προβλέπονται!  Φανταστείτε λοιπόν να είχε εισηγηθεί η ελληνική κυβέρνηση κανένα σοβαρό μέτρο αποτροπής τι είχε να γίνει. 
Φανταστείτε να είχε αλλάξει τους κανόνες υποδοχής (ως όφειλε) και αντί για αδιαμαρτύρητη περισυλλογή όσων τρυπάνε τις βάρκες τους και παριστάνουν τους ναυαγούς να επέτρεπε την χρήση προειδοποιητικών πυρών ώστε να κολυμπήσουν πίσω στις τουρκικές ακτές απ΄όπου ξεμύτισαν. 
Προτού πέσει ο πρώτος πυροβολισμός, θα είχαν στήσει το Μητσοτάκη κατηγορούμενο σε διεθνές δικαστήριο. 
Και η χώρα θα υφίστατο ανηλεή επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης των δανειστών, πρωτίστως βεβαίως τα γερμανικά. 
Γι αυτό και η κυβέρνηση δεν τολμάει να κουνήσει ρούπι και καταφεύγει σε κωμικοτραγικές επινοήσεις όπως ο φράχτης-νεροτσουλήθρα. 
Μην μας πάθουν και τίποτα οι μουσαφιραίοι μας…  
Καμία αμφιβολία δεν έχει μείνει πλέον. 
Θα υποστούμε τον λαθροεποικισμό των Αφγανών γιατί έχουμε κυβέρνηση μειωμένων αντιστάσεων σε μία χώρα εμφανώς μειωμένης κυριαρχίας… 
                                                           Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
ΠΗΓΗ:hellasjournal.com/2020/02/imaste-telika-ena-kratos-miomenis-kiriarchias-prepi-epitelous-na-lifthoun-apofasis-gia-to-metanasteftiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου