Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κτήμα ΚΑΡΕΛΑ. Καήκαμε λόγω… ιδιωτικοποίησης!

 Δάσος Συγγρού & 5ο Γυμνάσιο κινδύνεψαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου να καούν εξ αιτίας πυρκαϊάς που ξέσπασε παραπλεύρως, στο κτήμα Καρέλα, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε έγκαιρα & επιτυχώς από την Πυροσβεστική και τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, χωρίς σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Η διοίκηση Πατούλη με βάση το Νόμο θα έπρεπε να είχε φροντίσει να καθαριστούν και να αποψιλωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και τα οικόπεδα του Δήμου πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή πριν από την 1η Μαΐου.
Επίσης να είχε μεριμνήσει και για τον καθαρισμό των ιδιόκτητων οικοπέδων-σε χρέωση των ιδιοκτητών τους- που βρίσκονται στο Δήμο μας και εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τις περιουσίες τόσο των γειτόνων όσο και της όμορης δημοτικής περιουσίας
Μέχρι τα μέσα της περασμένης εβδομάδας δεν είχε υπογράψει τη σύμβαση ανάθεσης σε ιδιωτική εταιρία των σχετικών εργασιών που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 26-2-2016, δηλαδή πριν 4 μήνες.
Διαφωνήσαμε με την απόφαση αυτή του Δ.Σ, ισχυριζόμενοι ότι η διαδικασία της ανάθεσης της αποψίλωσης σε ιδιώτη δεν θα είχε τελεσφορήσει έγκαιρα και ο κίνδυνος πυρκαϊάς θα ήταν μεγάλος.
Προτείναμε οι εργασίες αυτές να εκτελεσθούν έγκαιρα από τοπροσωπικό του Δήμου και να μην ανοίγουμε συνέχεια την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων.
Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε και τα γεγονότα μας δικαίωσαν.
Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η λύση στα προβλήματα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση αλλά, αντίθετα, η ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.
Αποδεικνύει επίσης ότι τα μεγάλα λόγια, οι φωτογραφίες, οι επισκέψεις και οι δηλώσεις του Δημάρχου για την προστασία των δασών από τις πυρκαϊές δεν έχουν καμιά αξία.
Δεν είναι παρά  επικοινωνιακές φούσκες όταν δεν συνοδεύονται από έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα.
                                 «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»             
                                                                               25-6-2016
                                                                ΠΗΓΗ:giatomarousi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου