Ενημέρωση της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» για τις θέσεις της επί βασικών θεμάτων που
απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου
1. Την έντονη αντίδραση της παράταξής μας προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου η παρέμβαση του Προέδρου του Συμβουλίου,
Επαμεινώνδα Γαρδέλη για την επέτειο της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη
δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Ιδιαίτερα
ενόχλησε ο κ. Γαρδέλης όταν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως μια «καθαρά ποινική
πράξη χωρίς πολιτικές διαστάσεις».
«Είναι ντροπή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο να
υπάρχει επέτειος για ένα άτομο. Είναι ντροπή να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ των
θυμάτων. Να κάνουμε μια επέτειο και για τους δύο της ΧΑ οι οποίοι δολοφονήθηκαν
ή για τα θύματα της Μαρφίν;
Είναι μια
δολοφονία, μια ποινική πράξη» επεσήμανε.
Ο Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της
παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», χαρακτήρισε την
παρέμβαση του Επαμεινώνδα Γαρδέλη σοβαρό ολίσθημα. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Κατά
την ομιλία σας διαπράξατε ένα σοβαρό ολίσθημα. Χαρακτηρίσατε μια πολιτική
δολοφονία ως απλή ποινική πράξη. Είναι μεγάλη η ανάγκη να προστατέψουμε τη
δημοκρατία.
Η δολοφονία δεν μπορεί να γίνει μέσο επίλυσης των πολιτικών
διαφορών.
Καλώ τη δημοτική αρχή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να
αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο».
2.Τι γίνεται με το
ερωτηματολόγιο Φούχτελ;
Άλλα σημαντικά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2014, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η πρόσληψη προσωπικού με 2μηνες συμβάσεις, η έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων με απευθείας ανάθεση, η έλλειψη αποτελεσματικής αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δήμο Αμαρουσίου και η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην αποστολή ερωτηματολογίου της "Ελληνογερμανικής Συμμαχίας" προς τους ΟΤΑ της χώρας.
Όσον αφορά το τελευταίο ζήτημα, ο Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας κάλεσε τη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα το ερωτηματολόγιο Φούχτελ και να καταστήσει σαφή την αντίθεσή της σε αυτό.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα κατάθεσης ενός ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο θα δηλώνεται η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση οποιουδήποτε τομέα υπηρεσιών.
Ο ίδιος ζήτησε επίσης να δοθεί έγγραφη απάντηση σε μια εβδομάδα για το ζήτημα των παραποιημένων πιστοποιητικών σπουδών υπαλλήλων του Δήμου.
«Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχουμε λάβει απάντηση» επεσήμανε.
3. Αντιδράσεις για τις δίμηνες συμβάσεις και την επίστρωση των πλακών του έργου της ανάπλασης
Στο θέμα των δίμηνων συμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας, σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε τις ενστάσεις της. Ο Κωνσταντίνος Βλάχος, επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι η Πόλη μας» τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός οργανογράμματος για την καταγραφή των αναγκών ανά υπηρεσία. «Να γίνουν προσλήψεις, όχι όμως να συνεχίζουμε να παίζουμε με τους εργαζόμενους. Οι υπηρεσίες να λειτουργούν».
Ο Θανάσης Φωτόπουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε λόγο για εισηγήσεις καρμπόν στο θέμα των προσλήψεων:
«Η καθαριότητα της πόλης δεν είναι κάτι εποχιακό. Είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη λόγος για να δικαιολογηθούν οι προσλήψεις; Τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα;» αναρωτήθηκε.
Ο Μιχάλης Χρηστάκης, Γενικός Γραμματέας του Δήμου, έκανε λόγο για 50 αναγκαίες δίμηνες συμβάσεις οι οποίες αφορούν μόνο τον τομέα του οδοκαθαρισμού.
«Στις 15-16 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης. Υπάρχει οργανόγραμμα» διαβεβαίωσε.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε και η έγκριση της διενέργειας διαγωνισμού για τις εργασίες προστασίας των πλακών των πεζοδρόμων στην περιοχή του κέντρου Αμαρουσίου.
Η Κατερίνα Ψάλτη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» εξέφρασε την ανησυχία της για τις συνέπειες πραγματοποίησης αυτού του έργου. «Πρόκειται για έργο βιοκλιματικό. Αν μπει το επίστρωμα θα χάσει τον βιοκλιματικό του χαρακτήρα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ζημιάς μετά από ένα δύο χρόνια». Επίσης δήλωσε ότι το ποσό είναι υπερβολικό και ότι τελικά αν το έργο δεν παραδοθεί στην περιφέρεια Αττικής από τον Εργολάβο δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις από το Δήμο. Ο Κωνσταντίνος Βλάχος στάθηκε και αυτός στο κόστος της επίστρωσης. «Η ανάπλαση ήταν ένα έργο πολυδιαφημισμένο το οποίο υποτίθεται θα αποτελούσε πρότυπο για την Ευρώπη. Οι 120.000 οι οποίες θα δοθούν, θα μπορούσαν να διατεθούν για τα σχολεία».
Ο Λεύτερης Μαγιάκης μιλώντας για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού άσκησε σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τις πρακτικές της.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
Μαρούσι, 19 Σεπτεμβρίου 2014.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου