Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"ΚΟΝΤΡΑ" ... στη λογική του "ιδιωτικοποιημένου" μέλλοντος !

Mε αφορμή την εκτός λογικής ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης και καθαρισμού των παιδικών σταθμών σε ιδιώτες εξωτερικούς συνεργάτες, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δηλώνει τα παρακάτω:
Πρώτον, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική νοοτροπία των στελεχών της δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, η οποία με την ανακοίνωση της ΑΠΕΙΛΕΙ πως δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α., που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών από την επόμενη περίοδο. Ως Διοίκηση πιστεύουμε πως στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την πλειοψηφία κατ’ εφαρμογή του Νόμου, λαμβάνονται για να εφαρμόζονται. Κι αυτό θα κάνουμε.
Δεύτερον, προωθούμε τη λύση της ανάθεσης της σίτισης των παιδιών αλλά και του καθαρισμού των σταθμών σε ιδιώτες , αφενός για να διασφαλίσουμε θέτοντας αυστηρές προδιαγραφές ότι τα παιδιά των σταθμών θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια και ποιότητα. Χωρίς να τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα με την υγιεινή διατροφή τους, η οποία θα είναι απολύτως διασφαλισμένη, με κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας εφάμιλλης των καλύτερων νοσοκομείων.
Τρίτον, καταγγέλλουμε για άσκοπη και ακατάσχετη κινδυνολογία τόσο τη συγκεκριμένη παράταξη όσο και οποιονδήποτε άλλον ισχυρίζεται χωρίς καμία απόδειξη, ότι τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα με την υγιή διατροφή των παιδιών μας. Είναι ψεύτες και λασπολόγοι όσοι διακινούν αυτού του είδους τις αστήρικτες και αβάσιμες απόψεις, που μοναδικό στόχο έχουν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη , καλλιεργώντας αισθήματα φόβου και πανικού στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Σταθμούς μας.

Τέταρτον, η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι μπορεί η Διοίκηση να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών. Γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπονται λόγω μνημονίου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οπως επίσης γνωρίζουν ότι με το υφιστάμενο προσωπικό δεν μπορούν από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσουν οι Σταθμοί μας. Αλλά αδιαφορούν για το γεγονός αυτό, αδιαφορούν για τις ανάγκες εκατοντάδων οικογενειών της πόλης, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Και ο καλύτερος τρόπος να τα εξυπηρετήσουν, είναι να μείνουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι Παιδικοί μας Σταθμοί κλειστοί. Γι αυτό θέλουν να εμποδίσουν τη Διοίκηση να εφαρμόσει την πολιτική της, που θα κρατήσει τους Σταθμούς ανοικτούς και λειτουργικούς.
Η Διοίκηση με υπεύθυνο τρόπο εξέτασε όλες τις δυνατότητες που είχε για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε τους Σταθμούς. Είχαμε λοιπόν δύο επιλογές, ή να μειώσουμε τον αριθμό των παιδιών και να κλείσουμε κάποιους σταθμούς εξαιτίας του μικρότερου αριθμού εργαζομένων. Ή να αναθέσουμε κάποιες λειτουργίες σε εξωτερικούς συνεργάτες και να αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό για να καλύψουμε τα κενά που θα προκύψουν. Επιλέξαμε τη δεύτερη λύση, γιατί η λύση αυτή διασφαλίζει ότι οι σταθμοί μας θα είναι ανοικτοί και τα παιδιά μας θα σιτίζονται με πιστοποιημένη ασφάλεια, κι όχι με πλαστικό ή μη υγιεινό φαγητό,όπως κάποιοι υποστηρίζουν ψευδέστατα...
Η Διοίκηση Πατούλη θέλει τους Παιδικούς Σταθμούς ανοικτούς και λειτουργικούς, ενώ η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ θέλει τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς και τα παιδιά μας στους δρόμους. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν πολιτικές ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ, πολιτικές ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου