Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Γειτονιές σαν μικρά εργοτάξια ενόψει δημοτικών εκλογών

Πλήθος έργων ανακοινώθηκε, προβλήθηκε & υλοποιείται στο παρά 5
Μικρά εργοτάξια θυμίζουν κάποιες γειτονιές τους τελευταίους έξι μήνες. Ασφαλτοστρώσεις εδώ, πεζοδρομήσεις εκεί, βρεφονηπιακός σταθμός στον έναν δήμο, νέα παιδική χαρά σ’ έναν άλλον...

Εργα που περίμεναν χρόνια για να υλοποιηθούν φαίνεται ότι ανακοινώνονται ή επιταχύνονται τώρα λόγω επικείμενων εκλογών.
Η προεκλογική βιτρίνα των έργων μπορεί να είναι φτωχότερη συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λόγω μειωμένης ροής κονδυλίων και αυξημένων χρεών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ωστόσο δεν απουσιάζουν από το προεκλογικό σκηνικό.
Την ίδια στιγμή, εργολάβοι, μηχανικοί, κατασκευαστές αναμένουν στο... ακουστικό τους και δεν παραδίδουν τα έργα που έχουν αναλάβει σε δήμους διαφόρων περιοχών της χώρας, καθώς δεν έχουν πληρωθεί.
Λεκανοπέδιο Αττικής
Στο Λεκανοπέδιο Αττικής, πολλοί είναι οι δήμοι που προβάλλουν έργα υποδομών για τους πολίτες τους. Πριν από λίγες ημέρες ο δήμος Αμαρουσίου ανακοίνωσε δύο έργα, τη δημιουργία ενός νέου βρεφονηπιακού σταθμού στη γειτονιά της Κοκκινιάς, κόστους 1,8 εκατ. ευρώ, καθώς και μία σειρά αναπλάσεων που φέρουν τον τίτλο «Διαδρομές ζωής - πνοή Περιβάλλοντος» (προϋπολογιοσμού 2 εκατ. ευρώ). Φυσικά δεν λείπουν και οι ανάλογες προεκλογικές δηλώσεις. «Πρόκειται για έργα που αποδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της δημοτικής μας αρχής για τις γειτονιές της πόλης μας», επισημαίνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλης.
Με το σύνθημα «Η ταλαιπωρία από τα έργα φεύγει... Τα έργα όμως μένουν και κάνουν καλύτερη τη ζωή στην πόλη μας» προβάλλει τις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στα Μελίσσια ο δήμος της περιοχής. Συνολικά ασφαλοστρώθηκαν 12 χιλιόμετρα δρόμων, που αποτελούν περίπου το 20% των δρόμων της πόλης. Πρόκειται για τρία διαφορετικά έργα, την εξέλιξη των οποίων ο δήμος παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο. Λίγες ημέρες μετά ο δήμος διατυμπάνισε ένα νέο του έργο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο έργο κατασκευής πεζοδρομίων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη», κόστους 1 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων...
Της Ελενας Kαρανατση
Hμερομηνία δημοσίευσης: 11-09-10
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_11/09/2010_414667

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου