Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Απλή αναλογική για να ...διαλυθεί & η Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Αφού έπεσαν ηρωικώς στη μάχη κατά των μνημονίων, ομού μετά του συγκυβερνήτη Πάνου (ήταν η νομιμοποιητική αιτιολογία της κυβερνητικής συνεργασίας), ο πρωθυπουργός οριοθέτησε τα νέα σύνορα της κομματικής μάχης.
Οι νέες διαχωριστικές γραμμές «μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση», όπως δήλωσε στην Π.Γ. του κόμματος που συνήλθε το Σάββατο, με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Εξ ου αποφάνθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κινητοποιήσει από τώρα όλες του τις δυνάμεις «για τη δημιουργία πλατιών, προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο». 
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο άλλωστε θα συνέλθει η Κ.Ε. του κόμματος να χαράξει στρατηγική επί του θέματος.
Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απών από την συγκεκριμένη έκφραση της κοινωνίας (δεν έχει καμία σύνδεση και καμιά επιρροή στα δίκτυα και τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε και σε εκείνα του συνδικαλισμού), για να επιτευχθούν οι «πλατιές, προοδευτικές συνεργασίες», η μόνη επιλογή που έχει είναι να στρέψει οφθαλμόν ελπίδας προς το Κίνημα Αλλαγής, ή για να κυριολεκτούμε προς το ΠΑΣΟΚ. 
Το πρώην κυβερνητικό κόμμα είναι αυτό που έχει ισχυρούς δεσμούς με τον θεσμό, όντας αρθρωμένο στους αρμούς του με στελέχη, μέλη και πολιτικούς φίλους του.
Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα προσεγγίσουν το αυτοδιοικητικό ΠΑΣΟΚ ως προσκολυόμενοι, με την ιδιότητα των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων», αλλά απαιτητικά δια του διεμβολισμού τους, ως κόμμα εξουσίας. 

Είναι ήδη γνωστό ότι στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπει εμβληματικά «πράσινα» ονόματα της Αυτοδιοίκησης όπως π.χ. ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, κ.α.
Θεμιτή η επιδίωξη να παρουσιάσει - και - ως δικές του νίκες τις νίκες των παλαιών Πασόκων, τοπικών αξιωματούχων, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις παρουσιάσει μόνο ως δικές του. 
Η μόνη παραχώρηση που θα κάνει, αναγνωρίζοντας ότι συνέβαλαν και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», θα είναι προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα συμπαράταξης και δυναμική προσέλκυσης του Κινήματος Αλλαγής σε συνεργασία.
Ήδη προσπάθησε να ενδυναμώσει την ώσμωση με τους Πασόκους αυτοδιοικητικούς που παρουσιάστηκαν από θεσμική υποχρέωση στα 13 Περιφερειακά συνέδρια για την «ανάπτυξη» (τα συνέδρια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του «ολιστικού» αναπτυξιακού, και το οποίο, κατά τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν άξιζε το χαρτί που ήταν γραμμένο).
Τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δια της Συριζαίκης μελλοντικής υποστήριξης καθίστανται υπό ιδιότυπη αιχμαλωσία, και υποστέλλουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο προς την κεντρική διοίκηση. 
Όμως αυτή δεν μπορεί να μηδενιστεί, καθώς η κυβέρνηση δρα με ανομολόγητη προμετωπίδα το ρηθέν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Ο υπουργός κ. Σκουρλέτης φρόντισε να νομοθετήσει ένα εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, βάσει του οποίου καμία απόφαση δεν θα είναι δυνατό να λαμβάνεται στα Τοπικά Συμβούλια κάθε βαθμίδας, μετά τις επόμενες εκλογές, αφού θα καθιστά τις πλειοψηφίες όμηρο των - δικών του - μειοψηφιών (αυτά έχει η αριστερή προοδευτικότητα)! 
Παράλληλα παρουσίασε, όπως καταγγέλλεται, μια συρραφή παλιότερων μέτρων, ως δήθεν οραματική τομή υπό την επωνυμία «Κλεισθένης».
Η ΚΕΔΕ επέστρεψε ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «τερατούργημα». Κατήγγειλε ότι δεν προωθεί καμία αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και δεν λαμβάνει υπόψιν τις θέσεις που έχει καταθέσει επίσημα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από το 90% των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, διατυπώνουν το αίτημα απόσυρσης του νομοσχεδίου! 
Όσο για την απλή αναλογική, κατά την ΚΕΔΕ «αν γίνουν πράξη όλα όσα προβλέπονται θα παραλύσουν οι Δήμοι, δεν θα γίνονται έργα, δεν θα λειτουργούν κρίσιμες υπηρεσίες».
Την Τετάρτη το πρωί όλοι οι αιρετοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες, Πρόεδροι ΠΕΔ θα επισκεφθούν το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιδώσουν στον κ. Σκουρλέτη το το κοινό ψήφισμα ΚΕΔΕ –ΕΝΠΕ, όπως αυτό προέκυψε μέσα από το συνέδριο των δυο Ενώσεων την Παρασκευή 11 Μαΐου.
Ε και; 
Δεν έχει σημασία αν το 90% των Συμβουλίων αντιτίθενται. 
Μπρος στο μέγιστο ποθούμενο να επιβιώσει παντί τρόπω η… κυβέρνηση του Λαού, ας διαλυθεί και η Τ.Α. 
Άλλωστε τον λαό δεν τον εκπροσωπούν αυθεντικά οι τοπικοί του άρχοντες αλλά… η αριστερή κυβέρνηση.
                                                                  Του Γιάννη Σιδέρη
                                                                 € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/203994/politiki/2018/apli-analogiki-gia-na-dialuthei-kai-i-topiki-autodioikisi-.html#.Wvk3c0MUyFM.twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου