Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ενας αλλά Σακελλαρίου & όλοι οι άλλοι δικαστικοί ...

            Εύγε στον πρόεδρο του ΣτΕ !!!
Υπάρχουν ακόμη Λειτουργοί της Δικαιοσύνης με ήθος ... Αρα ελπίζουμε!
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, εξαιτίας της «αδιανόητης» - όπως τη χαρακτήρισε - διαρροής σε ότι αφορά τις διασκέψεις για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου.
Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων όσοι δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο, γεγονός που χαρακτήρισε «πλήγμα» για το Συμβούλιο, ενώ σημείωσε ότι δυσκολεύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του λόγω των παρεμβάσεων και των διαρροών.
«Από την εποχή του πρώτου μνημονίου, είχα επισημάνει τη μη συμβατότητα των μνημονίων με το Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.
«Είχαμε προειδοποιήσει για την κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού, γεγονός που σηματοδότησε την υποχώρηση του κράτους δικαίου», σημείωσε.
«Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που έφεραν νέα μέτρα και συνοδεύτηκαν από μειώσεις μισθών και συντάξεων», τόνισε και συμπλήρωσε πως χρειάστηκαν πολλές εκδόσεις αποφάσεων από την ολομέλεια του ΣτΕ σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη.
«Τα δικαστικά προηγούμενα και οι εγγυήσεις που ετέθησαν δεν μπορούν να αγνοηθούν χωρίς να παραβιάζεται το Σύνταγμα», ανέφερε σχετικά με την κατάρτιση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος.
Όπως δήλωσε, «είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων», κάτι που θα οδηγήσει στην «εξαθλίωση των συνταξιούχων».
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δυσχερή κατάσταση που θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στην οποία μετακυλίεται από την εξουσία η επίλυση προβλημάτων», ανέφερε.
Τέλος πρόσθεσε πως πρέπει να «εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς και να θυμόμαστε ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα».
Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη παραίτηση προέδρου του ΣτΕ από τη μεταπολίτευση και μετά.
Την παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου έκανε δεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και μέχρι το υπουργικό συμβούλιο να αποφασίσει για τον διορισμό του νέου προέδρου, τα καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος.
Καθήκοντα προέδρου για τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου  θα ασκεί η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ, ενώ για την υπόθεση του Τούρκου αξιωματικού, καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Χρίστος Ράμμος.
                                                                 € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου