Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Στη 1:00 μ.μ. παραδίδουν τα ψηφίσματά τους για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ & ΠΕΔ

Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕΔΕ 
Και η ΠΕΔ Αττικής με  απόφαση που ελλήφθη χθες, συντάσσεται πλέον με τη θέση της ΚΕΔΕ για απόσυρση και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση
Συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη θα έχουν τα Προεδρεία ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, αντιπροσωπείες των ΠΕΔ,  δήμαρχοι και  περιφερειάρχες σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου στη  1:00 το μεσημέρι.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι η επίδοση των ψηφισμάτων που έχουν εκδοθεί σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους και τους Προέδρους των ΠΕΔ τους καλεί να είναι παρόντες στη συνάντηση προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η παρουσία όλων των αιρετών σε αυτήν την ιστορικής σημασίας διαδικασία είναι απαραίτητη, καθώς έχει ισχυρό ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. 
«Δεν πρέπει να λείψει κανείς προκειμένου να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στην εκτελεστική εξουσία πως δεν θα επιτρέψουμε την απορρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τη διάλυση των Δήμων μας. 
Επιμένουμε στο αίτημά μας να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος, σε μια βάση όμως ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση.
Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση Ά και Β΄ Βαθμού σε ένα ενιαίο μέτωπο δίνει μια μεγάλη ιστορική μάχη. 
Η απάντηση μας πρέπει να είναι δυναμική. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του «η Αυτοδιοίκηση ζητά ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, σε μια βάση ουσίας και περιεχομένου που θα προωθεί την Αυτοδιοικητική διακυβέρνηση».
    Διάλογο από μηδενική βάση το αίτημα της Αυτοδιοίκησης
         Συντάσσεται με αυτή τη θέση και η ΠΕΔ Αττικής
Το αίτημα για διάλογο από μηδενική βάση για μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διαφαίνεται ξεκάθαρα από τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ όλης της χώρας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων της χώρας τάσσεται υπέρ της απόσυρσης το νομοσχεδίου και του διαλόγου για την ουσιαστική μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση και την αποκέντρωση.
Και η ΠΕΔ Αττικής χθες, παρά την διαφορετική εισήγηση του Προέδρου της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την απόσυρση το νομοσχεδίου και την έναρξη διαλόγου για τις αναγκαίες αλλαγές.
Ακόμα και σε ελάχιστες περιπτώσεις που δεν ζητείται η απόσυρση του «Κλεισθένη Ι» τίθεται θέμα για αλλαγές προκειμένου να επιτευχτεί η ενδυνάμωση των θεσμών Τοπικής Δημοκρατίας.
Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των δημοτικών συμβουλίων που έχουν συγκληθεί.  
Το 91% των αποφάσεων συντάσσονται με τις θέσεις της ΚΕΔΕ και διατυπώνουν το αίτημα της απόσυρσης του σχεδίου νόμου και της έναρξης διαλόγου. 
Ακόμα και το 9% που δε ζητεί την απόσυρση του  υπογραμμίζει ότι απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στα άρθρα του.
                            ----------------------------------------------------------------------------
Μετά την επίδοση των ψηφισμάτων στον υπουργό Εσωτερικών έχει προγραμματιστεί για τις 02:00 το μεσημέρι,  συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία μας( 3ος όροφος,  Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8), θα είναι ο καθορισμός των περαιτέρω δράσεων και αντιδράσεων μετά την αποτίμηση της συνάντησης με τον Υπ.Εσωτερικών για το νομοσχέδιο  «Κλεισθένης Ι».
                                                             € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου