Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Αύριο η Ημερίδα με θέμα:«Η Σχολική Πραγματικότητα της ΛΟΑΤΚΙ + Νεολαίας & Παρουσίαση της Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα».


Η Colour Youth- Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα:
«Η Σχολική Πραγματικότητα της ΛΟΑΤΚΙ + Νεολαίας & Παρουσίαση της Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα».
Κύρια θεματική της εκδήλωσης αποτελεί η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για το Σχολικό Κλίμα. 
Περίπου 2000 ΛΟΑΤΚ μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο της έρευνας και μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους σχετικά με το πώς βιώνουν την καθημερινότητά τους στο σχολικό περιβάλλον και αντιλαμβάνονται το σχολικό κλίμα με όρους ασφαλείας, αποδοχής της διαφορετικότητας και συμπεριληπτικότητας. 
Η ΕΣΚ αποτελεί την πρώτη πανελλήνια ερευνητική απόπειρα καταγραφής των εμπειριών των ΛΟΑΤΚ μαθητών και μαθητριών στα σχολεία της χώρας μας, και τα αποτελέσματά της είναι ενδεικτικά του προβληματικού τρόπου με τον οποίο τα ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας αντιμετωπίζονται παραδοσιακά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και πρεσβείες ξένων χωρών, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών για να συζητηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, ποιες προβληματικές εντοπίζονται καθώς και ποιοι τρόποι περιορισμού και αντιμετώπισης προτείνονται. 
Επιπλέον, θα ακουστούν βιωματικές εμπειρίες από νεαρά ΛΟΑΤΚ άτομα που φοίτησαν ή ακόμα φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 18:00 έως 21:00 
στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα 
(είσοδος από Αλ. Πάντου, μετρό Συγγρού - Φιξ, πλησίον Παντείου) 
για να συμβάλουμε όλοι μαζί στη συζήτηση.
*Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
ΠΗΓΗ://www.facebook.com/events/179151736073573/
                                                                    € $  ●► « » ▲▼◄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου