Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα


Η ζωή λύνει προβλήματα προτού το πράξουν οι πολιτικοί... 
Ενα από τα ζητήματα που επιλύθηκε με… ιδιωτική πρωτοβουλία, επειδή έτσι επέβαλε το ένστικτο της επιβίωσης, είναι η αυτοάμυνα. 
Ληστές εισέβαλαν στην οικία 88χρονου συνταξιούχου. 
Εκείνος, για να μην πεθάνει βασανισμένος και αβοήθητος στα χέρια τους, τους πυροβόλησε. 
Οποιος νομίζει ότι εκείνες τις κρίσιμες στιγμές υπάρχει κι άλλη επιλογή διαθέσιμη για τα θύματα των ληστειών απλώς αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες και δεν έχει βιώσει ποτέ του κάτι όμοιο.
Το κακό με το επεισόδιο του ηλικιωμένου ανθρώπου που άσκησε το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα είναι ότι του ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. 
Αντί ο νόμος να στραφεί μόνο εναντίον εκείνων που αμφισβήτησαν έμπρακτα τα δικαιώματα του συμπολίτη μας στη ζωή, στην ασφάλεια και την περιουσία του, στράφηκε και εναντίον του καθ’ όλα νόμιμου και φιλήσυχου Ελληνα που απάντησε ένοπλα στην επίθεση των ληστών.
Η πολιτική τάξη οφείλει άμεσα να καλύψει το κενό νόμου που υπάρχει και να σταματήσει να συμπεριφέρεται βελούδινα στους εγκληματίες και σκληρά στους νομοταγείς πολίτες. 
Δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση στους Ελληνες ότι υπάρχει μια σιωπηλή και άτυπη, αλλά εξαιρετικά ισχυρή συμμαχία μεταξύ πολιτικού κόσμου και κακοποιών.
Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τις μαζικές αποφυλακίσεις επικίνδυνων και αδίστακτων εγκληματιών (αρκετοί εξ αυτών εκμεταλλεύτηκαν τον αντικοινωνικό νόμο Παρασκευόπουλου, βγήκαν από τις φυλακές και άρχισαν πάλι τα ίδια), έκαναν πολλούς συμπολίτες μας να σκέφτονται ότι η νομιμότητα διώκεται από το κράτος και ενθαρρύνεται η παρανομία.
Η πριμοδότηση των ποινικών με περισσότερα χρόνια ελεύθερης και ανεξέλεγκτης δράσης, και η άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος ανήμπορου γέροντα, που σήκωσε το όπλο για να υπερασπιστεί την εστία του και τον εαυτό του, αποτελούν έναν κάκιστο και εξαιρετικά επικίνδυνο συνδυασμό.
Οποιος παραβιάζει το οικιακό άσυλο των Ελλήνων δεν πρέπει να προστατεύεται από τον νόμο. 
Κανείς νομοταγής πολίτης δεν γνωρίζει πόσο… βίαιος είναι ο ληστής που εισβάλλει, γι’ αυτό πρέπει να επιτραπεί παντί τρόπω το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα.
                                                               € $  ●► « » ▲▼◄
                       ΠΗΓΗ://www.dimokratianews.gr/content/84632/dikaioma-stin-aytoamyna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου