Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

«Μουσικά Βουτήματα» αύριο στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Η  συναυλία με τίτλο «Μουσικά βουτήματα» είναι ένα μουσικό ταξίδι  δυο εξαίρετων μουσικών, της Ελληνίδας Σοφίας Μαυρογενίδου και της Πορτογαλέζας  Ingrid Sotolarova, σε διάφορες χώρες και ηχοχρώματα του κόσμου, με αφετηρία  τις  χώρες τις Ευρώπης, ενδιάμεση στάση την Λατινική Αμερική και καταληκτικό προορισμό την Ελλάδα, με έργα της ίδιας της Σοφίας Μαυρογενίδου.
Θα παιχτούν έργα των:  J. S. Bach, C. P. E. Bach, W. A. Mozart, A. Dvorak, E. Granados, M de Falla, C. Bolling, A. Piazzolla και Σ. Μαυρογενίδου.
Σάββατο:  31.3.2018 
ώρα: 20.30 
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο:  Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι, πλησίον ΗΣΑΠ
είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)
πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6817042, 210 8050 869
Μαυρογενίδου Σοφία
Γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας. Η αγάπη και το πάθος της για τη μουσική την οδήγησε σε μουσικές σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε με την απόκτηση διπλώματος φλάουτου και πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μπρνο της Τσεχίας με την Božena Ruzickova. Στο Παρίσι σπούδασε φλάουτο και μουσική δωματίου με τον Christian Larde. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε μια μουσική πορεία η οποία περιλαμβάνει συναυλίες (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), ηχογραφήσεις, συνεργασίες με διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου και ορχήστρες όπως «Καμεράτα», συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, «Capella Istropolitana» και διδασκαλία.
Συνέχισε και με άλλες σπουδές πάνω στη μουσικολογία και στη μπαρόκ μουσική, με την απόκτηση διπλώματος Flute traverso το 2006 από την Ακαδημία Παλαιάς Μουσικής του Masaryk University. Έχει συμπράξει μουσικά με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς όπως Sylvio Gualda, Claudio Abbado, Miloš Štědroň, Alfio Antico, Μίκης Θεοδωράκης, Ιάννης Ξενάκης κ.α. Το 2013 απόκτησε δίπλωμα μονωδίας με την Ειρήνη Τσιρακίδου. Τρέφει μια ιδιαίτερη αδυναμία για τη μουσική μπαρόκ, τη μουσική της Μεσογείου και της Λατινικής Αμερικής. Τα τελευταία χρόνια συνθέτει κι ερμηνεύει δικά της τραγούδια. Είναι μία από τα ιδρυτικά μέλη των συγκροτημάτων «Απόδραση» , «Duo Arioso»(με τον κιθαρίστα Αριστείδη Χατζησταύρου), «Duo Sonelli» (με την τσεμπαλίστα Δέσποινα Χωματίδου), «Duo Insoma» (με την πιανίστα Ingrid Sotolarova)  και έχει στο ενεργητικό της μια πλούσια δισκογραφία. (e-mail: msophaki@gmail.com)
Ingrid Sotolarova
Πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου, γεννημένη στο Μπρνο της Τσεχίας, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 6 ετών. Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της Τσεχίας σε ηλικία 11 ετών συνέβαλε  σημαντικά στην επαγγελματική της πορεία στο χώρο της μουσικής. Σπούδασε Μουσική Ακαδημία του Μπρνο και έχει κερδίσει διάφορους σημαντικούς διαγωνισμούς της χώρας με πρώτα βραβεία και επαίνους. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο και τη Μουσική Ακαδημία του Μπρνο, στο τμήμα του χορού. Από το 1992 ζει μόνιμα στο εξωτερικό, αρχικά στο Vigo της Ισπανίας και στη συνέχεια στο Guimaraes της Πορτογαλίας, όπου εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε μουσικά Πανεπιστήμια. Έχει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ, έχει συμπράξει με πολλά σημαντικά σύνολα στην Πορτογαλία αλλά και στο εξωτερικό και είναι μέλος διαφόρων διεθνών επιτροπών διαγωνισμού πιάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου