Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη!!!


Χτες βράδυ, μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας, που κρατάει τη χώρα στα χέρια της, για την 25η Μαρτίου, και καθώς ήμουν στο χωριό που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης, άκουσα τα κόκκαλά του να τρίζουν. 
Κι ας είναι θαμμένα στο 1ο.
Δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις όσο οι φυσιογνωμίες, οι άνθρωποι, από τα στόματα των οποίων έβγαιναν. 
Που τα λόγια με τους ανθρώπους είχαν τόση σχέση όση το μαύρο με το άσπρο. 
Η μέρα με τη νύχτα. 
Και που δικιολογούν εν πολλοίς την περιφρόνηση, με την οποία κινείται και μιλάει ο από ανατολάς τραμπούκος της περιοχής. 
Αλλά, και τη χλεύη και την υποτίμηση, με την οποία αντιμετωπίζεται η χώρα από τους θήτες και δανειστές της. 
Και την αδιαφορία από όλους τους υπόλοιπους.
Δεν ξέρω πόσοι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια κυβέρνηση και ένα κόμμα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν πιστεύουν στην πατρίδα και τη θρησκεία
Στα οποία πιστεύει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών. 
Πολλοί από τους οποίους τους ψηφίζουν! 
Για το διορισμό, για τη χαλλλλαρότητα, για το ελαμωρετώρα, γιατί αντιπαθούν τη φυσιογνωμία «του Κούλη».
Δεν ξέρω πόσοι από τους πολίτες ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνάει δεν εκφράζει ιδεολογικά ούτε το 2% των πολιτών. 
Το υπόλοιπο 2% από το 4% που είχε, το πιο καθαρό και άδολο ιδεολογικά, οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού στη συντριπτική τους πλειονότητα, έφυγε μετά το 2015.
Ποιο είναι το τριαντατόσο τοις εκατό που πήρε το κόμμα το 2015; 
Πασόκοι και νεοδημοκράτες, αηδιασμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με το μετακινούμενο 5%- 10%, που με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης πάει «με το γκουβέρνο» «δι’ ίδιον όφελος». Ίδιοι και λιγότεροι σήμερα. Για τους ίδιους λόγους. 

Που επίσης πιστεύουν σε πατρίδα και θρησκεία. Στα λόγια. 
Στις πράξεις, πιστεύεις στην πατρίδα άμα την ωφελείς και την πονάς. 
Και θυσιάζεις κάτι γι αυτήν. Αλλά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!
Ποιους ακριβώς έχουν για ηγέτες οι Έλληνες πολίτες; 
Για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. 
Ο οποίος χτες, σε άλλο ένα κρεσέντο εύκολων λόγων, που τους έχει στο τσεπάκι, μετά την παρέλαση στην Αθήνα δήλωσε ότι «είμαστε κατά την Ιστορική μας κληρονομιά, Λαός και Έθνος που θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε, δίχως ίχνος εκπτώσεων, την Ελευθερία μας, κατ επέκταση δε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της πατρίδας μας».
Αυτά τα είπε ο άνθρωπος, που δεν τόλμησε να αρθρώσει κουβέντα και να υψώσει ανάστημα στον Κασιδιάρη, που ξυλοκόπησε μπροστά του, και μπροστά στα μάτια χιλιάδων τηλεθεατών, μια γυναίκα, τη Λιάνα Κανέλλη, στη διάρκεια εκπομπής! 
Αυτός θα ηγηθεί χώρας και φρονήματος και θα είναι το παράδειγμα, πώς το είπε; Υπεράσπισης Ελευθερίας!

Αυτά τα είπε ο άνθρωπος, που υπογράφει ό,τι αντισυνταγματικό του δίνει μια κυβέρνηση, η οποία θέλει να επιβάλει σε έναν λαό ό,τι της γουστάρει από τις ιδεοληψίες της και τους συγγενείς της, επειδή μ ένα καλπονοθευτικό σύστημα έχει 4 βουλευτές παραπάνω!
Για πρωθυπουργό, οι Έλληνες έχουν τον Αλέξη Τσίπρα. 
Τον άνθρωπο που δεν ήξερε μέχρι και ένα χρόνο που ήταν πρωθυπουργός ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! 
Στη χώρα που έχει το μεγαλύτερο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ευρώπης, με τα μεγαλύτερα προβλήματα εκεί από την Τουρκία και με τις πιο λεπτές στρατιωτικές ισορροπίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Έχει για πρωθυπουργό τον άνθρωπο, που παρίστανε το λιοντάρι και αποδείχτηκε λαγός στην πρώτη πίεση που δέχτηκε από εκείνους που έβριζε μέχρι την προηγούμενη μέρα. 
Για να γίνει στη συνέχεια ο πιο πιστός τους συνεργάτης! 
Και ο οποίος επιβεβαίωσε αυτή του τη γενναιότητα και όταν οι Τούρκοι μπλόκαραν σχεδόν μόνιμα τα Ίμια από το ελληνικό ναυτικό, και όταν εμβόλιζαν δύο ελληνικά πολεμικά επιβάλλοντας σιωπή ισχύος. 
Και όταν αιχμαλωτίστηκαν δύο Έλληνες αξιωματικοί στον Έβρο.
Έχει για πρωθυπουργό τον άνθρωπο, που διαπραγματεύεται με τα Σκόπια χαρίζοντάς τους ένα όνομα πριν καν προχωρήσει η διαπραγμάτευση, όπως δήλωσε προχτές σε Σλαβομακεδόνισσα δημοσιογράφο! 
Όχι επειδή συμφέρει την Ελλάδα, χωρίς τη συμφωνία της οποίας τα Σκόπια δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν την κλεψίτυπη ιστορία τους. 

Αλλά, επειδή πιέζεται από ΗΠΑ και Γερμανία! 
Λες και οι άλλες ελληνικές κυβερνήσεις δεν πιέζονταν!
Έχει για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει ούτε σε πατρίδα- όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του ήδη από τα 15μελή στο σχολείο- ούτε σε θρησκεία, όπως αποδεικνύει η πολιτική που εφαρμόζει δια των υπουργών Παιδείας. 
Ο νύν των οποίων  απαξίωσε να παραστεί στη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. 
Γιατί είναι εχθρός των παρελάσεων και της 25ης Μαρτίου ως «αφήγημα»! 
Δεν έχει καν τη συναίσθηση ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του, ότι σαν άτομα έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. 
Όταν κυβερνάς μια χώρα είσαι υποχρεωμένος να σέβεσαι τη φυσιογνωμία της συντριπτικής πλειονότητας του λαού και των εθίμων. 
Κι αν θέλεις να τα αλλάξεις, πρώτα να έχεις το θάρρος να το πεις. 
Δεύτερο να τα αλλάξεις με τη μόρφωση, όχι με υπόγειες, μπαμπέσικες και άνανδρες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, όπως κάνει ο πρωθυπουργός και η παρέα του.

Αυτός ο πρωθυπουργός μας είπε χτες από τα Ψαρρά ότι η Τουρκία έχει υποχρέωση να τηρεί τις διεθνείς συνθήκες (!) και ότι η Ελλάδα «έχει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, όχι για να απειλήσει, αλλά ακριβώς για να εξασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, για να υπηρετήσει την αρχή της καλής γειτονίας»!
Αυτά τα είπε, αποδεικνύοντας ότι αγνοεί ποια είναι η πάγια εδώ και 45 χρόνια πολιτική επέκτασης και επιβολής της Τουρκίας, η οποία αδιαφορεί για κάθε καλή γειτονία και πιστεύει μόνο στην δύναμη του ισχυρότερου. 
Και τα είπε, ενώ έχει ο ίδιος συμβάλλει στην απονεύρωση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και με τη γενική ηττοπαθή, όλο λόγια, στάση του, αλλά και με τις εντολές του.
Και αυτοί οι ηγέτες του ελληνικού λαού έχουν για στρατηγό ηγήτορα στην Άμυνα τον κ Καμμένο! 
Που χτες, για την 25η Μαρτίου,σε ένα νέο παραλήρημα απείλησε την Τουρκία με συντριβή «αν τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, όπως το 1821»! 
Και διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Να θυμίσουμε στον υπουργό ότι εθνική κυριαρχία είναι τα Ίμια, που έχουν αφεθεί στο έλεος της Τουρκίας, τα σύνορα του Έβρου, που μπάζουν, αλλά και οι διαρκείς δηλώσεις αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας επί των νησιών της και η έμπρακτη απαγόρευση ερευνών στο Αιγαίο, που έχει επιβάλλει η Τουρκία με την απειλή των όπλων. 
Περιμένουμε τον υπουργό να συντρίψει τον εχθρό.
Παρακάμπτω τις ψευτοπατριωτικές δηλώσεις των άλλων υπουργών, που ακούνε Ελλάδα και βγάζουν σπυράκια στις ομιλίες τους στο κόμμα και σε συγκεντρώσεις- συζητήσεις «με το λαό», όπου όποιος είναι με την Ελλάδα είναι εθνικιστής. 
Τουλάχιστον δεν έχουν ούτε το θάρρος να υπερασπιστούν αυτές τους τις απόψεις και ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Ή να σωπάσουν. 
Αλλά, ο λαός τη Θέλει την Ελλάδα και, το κυριότερο, ψηφίζει! 
Ζήτω η Ελλάδα, για τα ψηφαλάκια, λοιπόν.
Στο ίδιο καζάνι με τον πρόεδρο της Βουλής, που από αντίπαλος της «ψευδώνυμης επετείου της 25ης Μαρτίου», μιας επανάστασης «που ήταν ταξική και όχι εθνική», μετατράπηκε σε άλλον Κάλβο χτες αναφωνώντας «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»! 
Μιλώντας για «Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας». 
Δηλαδή, αποδεχόμενος, ξαφνικά την ύπαρξη έθνους!
Τι σου είναι τα ψηφαλάκια. 
Μέχρι και πατριώτης γίνεσαι, μέχρι και στρατηλάτης και ήρωας. Στα λόγια. 
Γιατί στα έργα, εκεί στου Μήλα, όπου γεννήθηκε ο πραγματικός ήρωας, πατριώτης και στρατηλάτης, τρίζαν τα κόκκαλά του. 
Και σαν να σπιρούνιζε το άλογο για την Αθήνα, με το γιαταγάνι σηκωμένο. Ο Κολοκοτρώνης.
                                                        Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
                                                                € $  ●► « » ▲▼◄
ΠΗΓΗ://www.liberal.gr/arthro/196713/apopsi/stili-alatos/trizoun-ta-kokkala-tou-kolokotroni.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου