Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Προσφορά βιβλίων για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών

Στις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Σύγχρονη Ελληνοαγγλική Αγωγή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου για να προσφέρει στους μαθητές της Γ΄ & Δ΄ τάξης βιβλία σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Mύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  εκστρατεία  ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών και του γενικού πληθυσμού. Αποκλειστικά για το σκοπό αυτής της εκστρατείας, δημιουργήθηκε παιδικό παραμύθι,   με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από τη συγγραφέα κ. Ιωάννα Μπουλντούμη, το οποίο απευθύνεται στους παιδικούς αναγνώστες και το οποίο φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έχουν πραγματοποιηθεί 84 ημερίδες πανελλαδικά με βασική ομιλήτρια την κα. Ελένη Γιαμαρέλλου  Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και άλλους αξιόλογους ιατρούς εξειδικευμένους. Επίσης, έχουν διανεμηθεί πανελλαδικά βιβλία στα σχολεία των Δήμων-μελών του Δικτύου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου με τη σημερινή του επίσκεψη στο εκπαιδευτήριο Σύγχρονη Ελληνοαγγλική Αγωγή είχε τη χαρά να προσφέρει στα παιδιά τα βιβλία, ενημερώνοντάς τα, ότι αυτά τα βιβλία είναι γραμμένα με τρόπο τέτοιο που να εξηγεί για ποιο λόγο η άσκοπη χρήση τους μπορεί να είναι επιζήμια αφού τελικά τα μικρόβια γίνονται πιο ανθεκτικά. 
Παράλληλα, ευχαρίστησε το Διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστο Κακαδιάρη αλλά και τους γονείς για την ευαισθησία και την υποστήριξη προς το Δήμο Αμαρουσίου και τις κοινωνικές δομές του, όπως το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό παντοπωλείο, με τη συλλογή φαρμάκων και ειδών σίτισης  πρώτης ανάγκης προς τις ευάλωτες ομάδες. 
Ο κ. Πατούλης ενόψει των εορτών του Πάσχα ευχήθηκε στα παιδιά και τις οικογένειές τους, καθώς και στο προσωπικό του σχολείου υγεία και καλή πρόοδο.
Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, αγκαλιάζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία δήλωσε τα εξής: 
«Είμαστε δίπλα στα παιδιά και στις ανάγκες τους καθημερινά, δίνοντας ερεθίσματα με εκπαιδευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό προσανατολισμό. Οφείλουμε να ευαισθητοποιούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, να ενημερώνουμε τη νέα γενιά για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, με τρόπο που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές τους, μέσα από την παιδαγωγική διαδικασία. Εκπροσωπώντας το ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και ως εκπαιδευτικός θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή της Ελληνοαγγλικής Αγωγής κ. Χρ. Κακαδιάρη για τον ενεργό και υπεύθυνο ρόλο του στην προώθηση κοινών – γόνιμων δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσουμε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αγωγής, με επίκεντρο τους νέους και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που οφείλουμε να τους ενισχύουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου