Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΥΝταρακτικές αποκαλύψεις Ανδρέα Μαρτίνη για τους διορισμούς στο «Ερ. Ντυνάν»

Εμπλέκει & τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη!!!
Αναστάτωση προκάλεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία η αποστολή από το «Ερρίκος Ντυνάν» της λίστας των εργαζομένων του νοσοκομείου. 
Στην λίστα πέρα από τους εργαζόμενους φέρεται να περιλαμβάνονται και υποψήφιοι προς πρόσληψη ύστερα από απαίτηση πολιτικών, επιχειρηματιών κ.α.
Η λίστα των διορισμών προκάλεσε έντονο καυγά μεταξύ των μελών της Επιτροπής με αποτέλεσμα βουλευτές να εκτοξεύουν ονόματα πολιτικών 
που φέρεται να ζήτησαν διορισμούς. 
Έτσι σύμφωνα με τους βουλευτές που επικαλέστηκαν τα στοιχεία της λίστας, την περίοδο 1998 – 2000, διορισμούς φέρεται να έχουν ζητήσει, 
οι κ.κ:
Κώστας Σταϊκούρας, διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, 
ο νυν υπουργός Ναυτιλίας 
Παναγιώτης Κουρουμπλής, 
οι πρώην πρωθυπουργοί  κ.κ:
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Αντώνης Σαμαράς, 
Κώστας Σημίτης, 
ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, 
Ευάγγελος Βενιζέλος
ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 
οι πρώην υπ. Υγείας κ.κ:
 Γεράσιμος Γιακουματος, Μάριος Σαλμάς & Δημήτρης Αβραμόπουλος 
καθώς επίσης και οι Οδυσσέας Βουδούρης Αχιλλέας Καραμανλής, 
ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, 
ενώ αναφορές έγιναν και στο όνομα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη 
& του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.
«Όλοι αυτοί σας ζήτησαν διορισμούς;», ήταν η ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέτα, προς τον πρώην πρόεδρο του «Ερ. Ντυνάν».
«Άλλοι μου ζητούσαν κάτι και άλλοι το θεωρούσαν (σ.σ το Ντυνάν) τσιφλίκι», ήταν η απάντηση του κ. Μαρτίνη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει σε καθαρή απάντηση, «ναι ή όχι».
«Ναι. Κάποιοι από αυτούς ναι.», ήταν η τελική απάντηση του Μαρτίνη.
Για «πελατειακό σύστημα» έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και ζήτησε να έρθουν όλα στο φως με τον πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει πως δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα που να μην έχει από δίπλα κάποιον «ενδιαφερόμενο» για την πρόσληψη, δηλώνοντας εμφατικά ότι «ανοίξαμε την πόρτα της κολάσεως».
«Ούτε επιβεβαιώνω αλλά ούτε και διαψεύδω τη λίστα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.
Αφορμή για να ξεσπάσει καυγάς ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής ήταν οι καταγγελίες βουλευτών της Ν.Δ. ότι μέρος της λίστας διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter), με την Ν.Δ. να θέτει θέμα κύρους και αξιοπιστίας της Επιτροπής ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου.
Τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αυτός ανήρτησε 2 φωτογραφίες από την «λίστα των διορισμών» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. 
Όπως δήλωσε το έκανε γιατί στην λίστα αναφέρεται και το δικό του όνομα, ζητώντας δήθεν 3 διορισμούς. 
«Θέλω να ρωτήσω τον κ. Μαρτίνη να που πει αν τον έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο για οτιδήποτε», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε πως στις λίστες δεν φαίνονται ονόματα πλην «ενός εκσυγχρονιστή και ενός πολιτικού που ζητάει απολύσεις και δηλώνει πως δεν δέχεται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ».
Η Ν.Δ έθεσε θέμα γνησιότητας της λίστας και ζήτησε την κλήση του Γενικού Γραμματέα του «Ερ. Ντυνάν», Χρήστου Φαραντάτου, ο οποίος υπογράφει το παραπεμπτικό σύμφωνα με το οποίο διαβιβάζονται τα στοιχεία στη Βουλή.
                                                       Αναζητείται η «ατζέντα Μαρτίνη»
Άφαντη η ατζέντα Μαρτίνη η οποία, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου του Μαρτίνη, περιείχε ονόματα και πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες για τις εργασίες της Επιτροπής. 
Σύμφωνα με όσα είχε πει ο πρώην πρόεδρος του «Ερ. Ντυνάν» σε αυτή την ατζέντα περιλαμβάνονταν αιτήματα και ονόματα για διορισμούς κλπ. 
Ο κ. Μαρτίνης είχε πει πως είναι πιθανόν την ατζέντα να την έχει στην κατοχή της η γραμματέας του, Ειρήνη Δαγκωνάκη «εάν δεν το έχουν πάρει αυτοί που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο δεύτερο μέρος της κατάθεσης του.
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, μετα από αυτή την αποκάλυψη Μαρτίνη είχε ζητήσει να διαβιβαστεί στο Βουλή το ημερολόγιο το οποίο διέγραψε – όπως είπε- «περίεργη τροχιά» και βρέθηκε στην Ημιθέα ΑΕ, τη θυγατρική τη Πειραιώς η οποια αγόρασε το Ντινάν μέσω πλειστηριασμού. 
Όπως είπε ο κ. Μπαλωμενάκης σήμερα, η κυρία Δαγκωνάκη ισχυρίζεται ότι δεν έχει στην κατοχή της το ημερολόγιο. 
Δεσμεύτηκε πάντως ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να βρεθεί το ημερολόγιο και να ελεγχθεί από την επιτροπή.
                                           «Μπλόκο» στην εξέταση του cd με τα 17.000 ονόματα
«Φρένο» έβαλε η Επιτροπή στην εξέταση του cd με τα 17.000 ονόματα που έτυχαν δωρεάν νοσηλεία στο «Ερ. Ντυνάν».

Στην Εξεταστική Επιτροπή διαβιβάστηκε εν τω μεταξύ από την Οικονομική Αστυνομία ο περιβόητος ψηφιακός δίσκος με τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν δωρεάν ή με τεράστια έκπτωση στο Ντυνάν. 
Υπενθυμίζεται πως στο cd αυτό, σύμφωνα με δήλωση του Μαρτίνη, περιλαμβάνονται εκατοντάδες πολιτικοί και άλλα μεγαλόσχημα πρόσωπα. 
Η Επιτροπή όμως αποφάσισε πως δεν θα προχωρήσει σε εξέταση του CD μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τα οποία αφορούν τις ασθένειες των εν λόγω προσώπων.
«Δεν μπορεί να γίνει χρήση επουδενί του δίσκου γιατί υπάρχουν ενδείξεις για σκληρά προσωπικά δεδομένα και ασθένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Αντώνης Μπαλωμενάκης.
Πηγή: ΕΡΤ(www.ert.gr/me-apokalypsis-gia-tous-diorismous-sto-er-ntynan-i-katathesi-martini/)
                                                                 Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου