Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Θα παραμείνουν άνεργοι για χρόνια οι περισσότεροι πρόσφυγες, λέει η Γερμανίδα Επίτροπος!

Θα εξακολουθούν να είναι άνεργοι σε πέντε χρόνια, εως & τα 3/4 των προσφύγων στη Γερμανία, σύμφωνα με την αρμόδιο Επίτροπο για την ενσωμάτωση των προσφύγων Aydan Ozoguz.
Μιλώντας στους Financial Times είπε ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει προκλήσεις στην ενσωμάτωση του τεράστιου μεταναστευτικού της πληθυσμού.
Σύμφωνα με την Ozoguz, μόνο το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο των νεοεισερχομένων θα εισέλθει στην αγορά εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια και «για πολλούς άλλους, θα χρειαστούμε μέχρι δέκα».
Αρχικά, η εισροή πολλών μεταναστών σε ηλικία εργασίας, με πολλά κίνητρα, προκάλεσε αισιοδοξία ότι θα αμβλύνουν την οξεία έλλειψη δεξιοτήτων της Γερμανίας. 
Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler, Dieter Zetsche, δήλωσε ακόμη ότι οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να θέσουν τα θεμέλια για το «επόμενο γερμανικό οικονομικό θαύμα».
Ωστόσο, σύμφωνα με την Ozoguz, ο χρόνος έδειξε την έλλειψη προσόντων και γλωσσικών δεξιοτήτων των μεταναστών.
«Υπήρξε μια μετατόπιση των αντιλήψεων», είπε.
Πολλοί από τους πρώτους Σύριους πρόσφυγες που έφτασαν στη Γερμανία ήταν γιατροί και μηχανικοί, αλλά ακολουθήθηκαν από «πολλούς, πολλούς περισσότερους που δεν είχαν δεξιότητες».
Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση (IAB), μόνο το 45% των Σύριων προσφύγων στη Γερμανία έχει πτυχίο αποφοίτησης από το σχολείο και 23% πτυχίο κολλεγίου.
Οι στατιστικές από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας έδειξαν ότι το ποσοστό απασχόλησης των προσφύγων βρίσκεται μόλις στο 17%. Σύμφωνα με το πρακτορείο, 484.000 πρόσφυγες αναζητούν εργασία σε σύγκριση με 322.000 τον περασμένο Ιούλιο.
Η Ozoguz δήλωσε ότι η πρώτη προτεραιότητα των αρχών δεν ήταν να βρουν το ταχύτερο δυνατό απασχόληση για τους πρόσφυγες αλλά 
να εξασφαλίσουν ότι έμαθαν γερμανικά και είχαν πρόσβαση στην κατάρτιση για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια προηγμένη βιομηχανική οικονομία.
«Στο παρελθόν, βάζαμε τους ανθρώπους πολύ γρήγορα σε θέσεις εργασίας όπου δεν χρειαζόταν να μιλάνε, και 40 χρόνια αργότερα οι άνθρωποι τους ρώτησαν – γιατί δεν μπορείτε ακόμα να μιλήσετε γερμανικά;», είπε.
«Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε αυτό το λάθος».
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιδιώκει μια τέταρτη θητεία στις εκλογές της Bundestag αυτόν τον Σεπτέμβριο, έχει επικριθεί ευρέως για την πολιτική «ανοιχτών θυρών» σε όσους εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τις διώξεις.
 Περίπου 1,3 εκατομμύρια μετανάστες έχουν φθάσει στη Γερμανία από τις αρχές του 2015.
                          Πηγή:www.rt.com/business/393398-refugees-stay-jobless-germany/
                                                Το Off the Record στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου