Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού

Μέχρι 30 Ιουνίου & από 1 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στην Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ), με αίτηση στην έδρα της Σχολής.
Η Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (ΕΠΑ.Σ. ΣΥΓΓΡΟΥ) λειτουργεί ως δημόσια μονάδα δευτεροβάθμιας τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπαγόμενη στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1926 ως πρακτικό Γεωργικό Σχολείο που είχε ιδρύσει η Ιφιγένεια Συγγρού.
Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο κτήμα Συγγρού έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής στα σύνορα των δήμων της Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων, με κύρια είσοδο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του νοσοκομείου ΚΑΤ.
Η ειδικότητα που λειτουργεί από το 2011 είναι τεχνίτης φυτοτεχνικών επιχειρήσεων-αρχιτεκτονικής τοπίου. 
Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και η Σχολή μπορεί να υποδεχθεί σπουδαστές όλων των ηλικιών που έχουν ολοκληρώσει κατ’ ελάχστο την 1η Λυκείου. 
Το πρόγραμμα είναι διετές.
Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποτελείται από θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος και εφοδιάζει τους σπουδαστές με γνώσεις ανθοκομίας, λαχανοκομίας, θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, εμπορίας γεωργικών προϊόντων, φυτοπροστασίας, Η/Υ, αρδευτικών δικτύων και αρχιτεκτονικής-σχεδιασμού-εφαρμογής-διαχείρισης έργων πρασίνου  οδηγώντας σε πτυχίο επιπέδου 3 αναγνωρισμένο από το Κράτος.
Βασικοί στόχοι της Σχολής είναι μέσω
του προγράμματος σπουδών η άρτια προετοιμασία των σπουδαστών ώστε να καλύψουν την αγορά εργασίας (δημόσια ή ιδιωτική) που στο συγκεκριμένο πεδίο υπάρχει πραγματική ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό,
των εκπαιδευτικών δράσεων (εκδρομές, ημερίδες, βιωματικά εργαστήρια κ.α.) η ευαισθητοποίηση στην προστασία του περιβάλλοντος με βάση τις αρχές της αειφορία,
της ευρύτητας των γνώσεων που παρέχονται να γίνει ο εμβολιασμός με την ιδέα της επιχειρηματικότητας σε κάθε είδους μελλοντική γεωργική εκμετάλλευση για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά της.
Οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης ειδικότητας μπορούν να εργαστούν στο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο σε τομείς που αφορούν:
στο σχεδιασμό, διαμόρφωση και διαχείριση έργων πρασίνου,
στην παραγωγή ανθοκομικού και πολλαπλασιαστικού υλικού,
σε σημεία μεταπώλησης αγροτικών εφοδίων,
σε πολυλειτουργικά αγροκτήματα, σε συνεταιρισμούς
                                           ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 
ΕΠΑ.Σ. Συγγρού, Κηφισίας 182, Κτήριο Κριμπά, Άλσος Συγγρού, Μαρούσι – 14562, 
Τηλ: 2108012701.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου