Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

«Αιτία πολέμου» κάθε ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ιδιωτικοποιήσει τον ηλεκτροφωτισμό του δήμου μας με την εκχώρηση μελέτης στο Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ).
Η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι μία θετική κίνηση με την οποία συμφωνούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι δημότες της πόλης μας
Όμως η μεθόδευση με την οποία αυτή επιχειρείται να πραγματοποιηθεί, όπως αποτυπώθηκε στη συζήτηση του θέματος «Έγκριση προγραμματικής σύμβασης (άρθρο 100 Ν.3852/2010) μεταξύ του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης και του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (21 ΟΤΑ) για την υποστήριξη του Δήμου στην προετοιμασία ωρίμανσης της Ενεργειακής Αναβάθμισης και αυτοματοποίησης συστημάτων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων» στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 16 Μαΐου 2017 παραπέμπει ευθέως σε έναρξη προσπάθειας ιδιωτικοποίησης.
Παρά τα όσα επικαλέστηκε η δημοτική αρχή για να υποβαθμίσει το θέμα η τοποθέτηση του εκπροσώπου της εταιρίας που θα αναλάβει την μελέτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.
Σαφώς προέκρινε τη λύση της εκχώρησης της τοποθέτησης και συντήρησης για 12 χρόνια από εταιρία του συστήματος διαχείρισης και του εξοπλισμού (λαμπτήρες). 
Μάλιστα σε ερώτηση μας τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι ηλεκτρολόγοι στο δήμο δήλωσε ευθέως ότι ένας θα εκπαιδευτεί να παρακολουθεί το σύστημα και οι υπόλοιποι θα απασχοληθούν σε άλλες εργασίες (!).
Να σημειωθεί ότι δεν ερωτήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ είναι σαφές ότι και τη δυνατότητα έχουν και προτάσεις έχουν διατυπώσει και μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του εξοπλισμού. 
Υπενθυμίζουμε στο Δήμαρχο ότι στο δήμο μας εργάζονται αυτή τη στιγμή 6 και όχι 3 ηλεκτρολόγοι όπως δήλωσε.
Η λύση που προέκρινε ο εκπρόσωπος της εταιρίας προβλέπει τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης από τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των λογαριασμών της ΔΕΗ, δηλαδή τη δέσμευση σε τελική ανάλυση του ποσού από τα ανταποδοτικά. 
Με αυτόν τον τρόπο το όφελος από την ενεργειακή αναβάθμιση δεν θα το δει ό δημότης στη τσέπη του, αλλά ο επιχειρηματικός όμιλος που θα αναλάβει τη διαχείριση του.
Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου μας να εμποδίσουν στη πράξη με τον αγώνα τους την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κλίμα εφησυχασμού που προσπαθεί να καλλιεργήσει η δημοτική αρχή.
Καλούμε τους δημότες να μην επιτρέψουν αυτή την εξέλιξη που υποθηκεύει το μέλλον της πόλης μας και να παλέψουμε από κοινού για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας από τις δημοτικές υπηρεσίες με το όφελος να πηγαίνει στους δημότες και όχι στους επιχειρηματικούς ομίλους.      
                                                                         Εκ του ΔΣ
                             Σωματείο Εργαζομένων                                  Ημερ: 2/6/2017
                          Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης                             Αριθμ Πρωτ: 36

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου