Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Στέγαση προσφύγων:Με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την ανάγκη συντονισμού και συστηματικής συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ύπατης Αρμοστείας προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Δήμων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισήμανε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Philippe Leclerc κατά τη συνάντηση τους στην ΚΕΔΕ.
Στη συνάντηση μετείχε και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σ.Παπασπυρόπουλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόγραμμα στέγασης προσφύγων που έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία, το οποίο μετράει ήδη 2 χρόνια εφαρμογής.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος της ΚΕΔΕ με την Ύπατη Αρμοστεία με τη συμμετοχή και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει ως ένας ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης του κρίσιμου αυτού ζητήματος.
«.Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο πλέον για πειραματισμούς. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και σοβαρότητα για την ορθή  διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές πως με δεδομένο την περιορισμένη οικονομική δυνατότητα των Δήμων εξαιτίας των συνεχών περικοπών, είναι αναγκαία μία επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων.
                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                          Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                               E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου