Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία των συνδικάτων ΟΤΑ αύριο στη Βουλή

Καταθέτουν πρόταση νόμου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων & χαρακτηρίζουν υποκριτική τη στάση της ΚΕΔΕ
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή και κατάθεση σε όλα τα κόμματα, εκτός από τη ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πρότασης νόμου που θα μετατρέπει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου τώρα, πραγματοποιούν την Τρίτη 30 Μάη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων Αμαρουσίου, Ωρωπού και δήμων Πειραιά.
Επιπλέον, την μέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να πραγματοποιηθεί 24ώρη απεργία και να κλείσουν ταυτόχρονα όλα τα γκαράζ.
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή και όπως αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής ήταν «σημαντικό βήμα, στην οργάνωση του αγώνα των συμβασιούχων για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά»
Αναφέρει επίσης πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκε η πείρα από τις προσπάθειες για οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς, προτάσεις και σκέψεις. 
Μεταφέρθηκε εικόνα από προηγούμενους αγώνες συναδέλφων που οδήγησαν στη μονιμοποίηση τους, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. 
Αναδείχθηκαν οι ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, που διασπά του εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας. Ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε 15.000 απολύσεις, εργοδοτικός συνδικαλισμός, κυβέρνηση και δήμαρχοι καλλιεργούν κλίμα εφησυχασμού για να τις διευκολύνουν».
Βήματα κλιμάκωσης του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη & σταθερή δουλειά
Το πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών του επόμενου διαστήματος συζητήθηκε στην σύσκεψη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων
================================================================
Τις δράσεις που θα αναπτύξουν το επόμενο διάστημα, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, συζήτησαν οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη που οργάνωσαν χτες το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων Αμαρουσίου, Ωρωπού και δήμων Πειραιά.
Εισηγητικά μίλησε ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Ωρωπού, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη αγωνιστικών παρεμβάσεων, η οποία υιοθετήθηκε από την σύσκεψη και περιλαμβάνει:
Πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή, όπου θα καταθέσουν πρόταση νόμου σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Τη μέρα που θα δημοσιευτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να κλείσουν όλα τα γκαράζ και να προκηρυχθεί από τα πρωτοβάθμια και κλαδικά σωματεία όλης της Ελλάδας 24ωρη απεργία και πανελλαδική κινητοποίηση.
Επιπλέον αποφασίστηκε να δημιουργηθούν Επιτροπές Συμβασιούχων σε κάθε δήμο και συγκροτήθηκε κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο.
Σχετικά με τις εξελίξεις, ο Β. Βασιλάκος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που βγάζει παράνομες τις παρατάσεις των συμβάσεων, καλεί τους επιτρόπους να μην υπογράφουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής και θέτει ζήτημα να επιστρέψουν οι συμβασιούχοι τους μισθούς από τις παρατάσεις και μετά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επισήμανε, «έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση (...) προετοιμάζει τις 15.000 απολύσεις στο κλάδο 
(...)». Ακόμα κατήγγειλε την τακτική της να καλλιεργεί κλίμα αναμονής και να προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα μεταξύ των συμβασιούχων.
Οι εργαζόμενοι, υπογράμμισε, δεν πρέπει να δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των δημάρχων και την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ. 
Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της ΚΕΔΕ «που σήμερα τάχα δήθεν βγαίνει να να στηρίξει τα συμφέροντα των εργαζομένων, όταν το προηγούμενο διάστημα καλούσε τη κυβέρνηση να μας απολύσει». 
Από την άλλη, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ «αρνείται να μας κάνει μέλη της», όπως επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο Καταστατικό Συνέδριο, ενώ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο αρνήθηκε να εγγράψει στη δύναμή της το Σωματείο του νομού Σερρών, επειδή στο καταστατικό του δεν φαίνεται καθαρά ότι απαγορεύεται να ψηφίζουν οι συμβασιούχοι!
Ο Β. Βασιλάκος αναφέρθηκε επίσης στους αγώνες που έχουν δώσει οι συμβασιούχοι από τα μέσα Μάη μέχρι σήμερα, λέγοντας: 
«Δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι ο αγώνας αυτός θα είναι εύκολος, θα είναι μια και έξω. (...) Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εδώ μιλάμε για κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ (...) που ικανοποιούν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για τόνωση της κερδοφορίας τους με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και διεύρυνση της δραστηριότητάς τους σε υπηρεσίες που παρέχονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια από το κράτος. 
Μόνος δρόμος για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων είναι η συνολική σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, με αιτήματα που αναδεικνύουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπως η μόνιμη και σταθερή εργασία».
Την υποστήριξη της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων μετέφερε στη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Μόσχος Χουδελούδης.
Τη στάση της ΚΕΔΕ, που μαζί με την κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συμβασιούχους, κατήγγειλε η Ελπίδα Παντελάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Επισήμανε ακόμα πως το πέταγμα των συμβασιούχων στην ανεργία θα έχει επιπτώσεις στις υπηρεσίες των δήμων και τις λαϊκές οικογένειες που τις χρησιμοποιούν, επομένως ο αγώνας πρέπει να δοθεί από κοινού από όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας...
                                                ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr/story.do?id=9373330

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου