Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Επίσκεψη προπτυχιακών φοιτητών του ΕΜΠ στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ )

Επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλ. Ευτέρπης(πλατεία ΗΣΑΠ), πραγματοποίησαν 20 φοιτητές, του 4ου έτους, του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΥ, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ειδικά θέματα θεμελιώσεων».
Τους φοιτητές συνόδευαν ο Καθηγητής Γεώργιος Μπουκουβάλας και ο Επίκουρος Καθηγητής Αχιλλέας Παπαδημητρίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης κατά την ξενάγηση και ενημέρωση των φοιτητών για την αναγκαιότητα του έργου στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης υπογράμμισε:
«Μετά από εργώδεις προσπάθειες ,τόσο των υπηρεσιών του Δήμου, όσο και εμένα προσωπικά, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, σήμερα προχωρά με πολλή γοργούς ρυθμούς η κατασκευή ενός σύγχρονου, λειτουργικού και καινοτόμου έργου. 
Είναι ένα έργο από τα ελάχιστα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην Αττική, με συγχρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια.
Σε μία περίοδο απαισιοδοξίας, ύφεσης και επενδυτική ξηρασίας, ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπορεί, δημιουργεί κατάλληλες υποδομές για βιώσιμη ανάπτυξη στην πόλη και συνθήκες περιβαλλοντικά ωφέλιμες για τους πολίτες.
Η επιλογή μας για τη δημιουργία του υπόγειου χώρου στάθμευσης, 235 θέσεων, θα αναβαθμίσει  το ιστορικό  εμπορικό κέντρο, αυξάνοντας την επισκεψιμότητά του, ενώ θα συμβάλει σημαντικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, βελτιώνοντας την ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
Η μεγάλη πλατεία που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια του σταθμού αναμένεται να αποτελέσει σημείο συνάντησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης.»
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν επίσης επί κατασκευαστικών και τεχνικών θεμάτων από στελέχη του αναδόχου κατασκευής.
 Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπουκουβάλας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο υψηλών επιστημονικών εφαρμογών και απαιτήσεων και χαρακτήρισε την υλοποίησή του άρτια επιστημονικά και τεχνικά.       
Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλειος Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου, η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Μάρα Σεραφετινίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός και η Επιβλέπουσα Μηχανικός του έργου Φωτεινή Τολούδη, Πολιτικός Μηχανικός, ο Υπεύθυνος του Έργου, Αντιπρόεδρος της ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε., Πολιτικός Μηχανικός Νικόλαος Ρομοσιός και άλλα στελέχη του αναδόχου κατασκευής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου