Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

«Ακαδημία Γονέων από το Α έως το Ω»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ακόμη κοινωνική δράση του Δήμου Αμαρουσίου που αφορά την οικογένεια.
«Η Ακαδημία Γονέων από το Α έως το Ω» στελεχωμένοι από έγκριτους και έμπειρους επιστήμονες ενημερώνουν για θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής και οικογενειακών σχέσεων.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας ο οποίος τόνισε ότι,
«Η οικογένεια αποτελεί το πρώτο περιβάλλον των παιδιών και συμβάλλει τα μέγιστα στη σωματική και ψυχοκοινωνική τους υγεία. 
Ο ρόλος του γονέα είναι ο πιο συναρπαστικός για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο δεν προετοιμαζόμαστε γι’ αυτόν. 
Είναι ένας ρόλος με προκλήσεις, απαιτήσεις, αλλά και χαρά, ικανοποίηση, συγκινήσεις και πολλά επιτεύγματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εφηβική υγεία και ιατρική» έχει ως σκοπό την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων στα βασικά πεδία της Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σχετικά με την ιδιαιτερότητα της φροντίδας υγείας των εφήβων. 
Ο εκπαιδευόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει βασικές γνώσεις σε κύρια πεδία της εφηβικής υγείας και ιατρικής που θα του επιτρέψουν την αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση με τρόπο εξειδικευμένο στις ανάγκες αυτής της ηλικιακής ομάδας.
Το να παρομοιάζεις την εφηβεία με δεύτερη γέννηση, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι μια περίοδος, που ο άνθρωπος σταδιακά αναλαμβάνει την ευθύνη της υγείας του και της ίδιας του της ζωής.
Η εφηβεία είναι δύσκολη για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει για να κατακτηθούν κάποιοι πολύ σημαντικοί στόχοι πριν την ενηλικίωση. 
Ο πρώτος είναι η ανεξαρτησία, η δυνατότητα να λειτουργούν εκτός οικογένειας μόνοι τους. 
Ο δεύτερος στόχος είναι οι λειτουργικές σχέσεις με τους ανθρώπους. Μαθαίνουν να έχουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους. Και επίσης να έχουν ταυτότητα αλλά και να έχουν έναν ρεαλιστικό στόχο.
Στον Δήμο Αμαρουσίου είμαστε υπερήφανοι και έχουμε ως προτεραιότητα μας την οικογένεια και το μέλλον της πατρίδας μας.
Γι αυτό και οι δράσεις μας εστιάζονται γύρω από τέτοιες πρωτοβουλίες προκειμένου να στεκόμαστε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε σπίτι, δίπλα σε κάθε νέο».
Από την πλευρά μου ως πρόεδρος της ΚΕΔΑ από την πρώτη στιγμή στήριξα την πρωτοβουλία αυτή του Δήμαρχου κ. Γιώργου Πατούλη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και θέλω να ευχαριστήσω  όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας γονείς και μη στηρίζοντας έτσι αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα που αφόρα στο μέλλον αυτής της χωράς που είναι τα παιδιά στην πιο κρίσιμη ηλικία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο εγώ όσο και ο Δήμαρχος της πόλης μας την εμπνεύστρια αυτού του προγράμματος  κ. Άρτεμις Τσίτσικα
Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής
Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ)
Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών
Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», την  Οργανωτική Υπεύθυνη του προγράμματος κα Χριστίνα Γαλανοπούλου Υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς –Συντονίστρια ΕΔΔΥΠΠΥ Δήμου Αμαρουσίου-Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής σχετικά με το θέμα αυτο, και την επιστημονική υπεύθυνη του εγχειρήματος ψυχολόγο κα Μάγια Αλιβιζάτου.
 ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :
Τις εκδόσεις Πεδίο, ΚΕΔΑ-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Δήμου Αμαρουσίου , το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Το Τμήμα Υποστήριξης Δομών Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, Την Ελληνική  Περιφέρεια 2470
του Διεθνούς Ρόταρυ, του τομέα Υγείας Μητέρας & Παιδιού.
Την αντιπρόεδρο κ. Μαρίζα Οικονόμου και τον Διοικητή της  Ελληνικής Περιφέρειας Ροταρυ 2470 κ. Απόστολο  Μαμάτα, τον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Χαλανδρίου Χριστόφορο Σαραντόπουλο,τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Αναβρύτων για την ένθερμη υποστήριξη  και τη συνεργασία της Προέδρου  κ. Κλεοπάτρας Ρεντζέπη, γονέων του Γυμνασίου στις δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και αφορούν σε γονείς και παιδιά, τον υπεύθυνο κ. Νίκο Παπαϊωάννου του  τμήματος  πληροφορικής και επικοινωνιών του Δήμου Αμαρουσίου για την τεχνική υποστήριξη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Επαμεινώνδας Κατσιγιαννης  Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρούσιου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωτεινή  Βρύνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου