Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Ενημέρωσαν τον Γ. Πατούλη για τα χρόνια προβλήματα της Ρεματιάς


Για πρώτη φορά στην σχεδόν τριαντάχρονη ιστορία του Συλλόγου Προστασίας & Περιβάλλοντος Ρεματιάς  Πεντέλης - Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ.  με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη
Κατα την συνάντηση που εγινε την Δευτέρα 24 Απριλίου συζητήθηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου αφού προηγουμένως ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε εκτενέστατα για τα χρόνια προβλήματα της Ρεματιάς στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε για σειρά ενεργειών στα πλαίσια του ΠΔ ΦΕΚ/695/Δ/1995 για την προστασία του περιβάλλοντος και της ρεματιάς, η οποία όπως υπογράμμισε αποτελεί μοναδικό περιβαλλοντικό σημείο μεγάλης οικολογικής και ιστορικής σημασίας.
Την Τετάρτη 26 Απριλίου με επιστολή του, ζήτησε συνεργασία από τον ομόλογο του Δήμαρχο Χαλανδρίου, για την εκπόνηση ενιαίας μελέτης βιώσιμης κινητικότητας στην περιοχή του Πολυδρόσου για την διασφάλιση ήπιας και περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων, με στόχο τη μη περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση της ρεματιάς και περαιτέρω για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των έργων που θα περιλαμβάνει η μελέτη.
Με νεότερο έγγραφο του ο κ. Πατούλης προς τη Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση του ελέγχου  και την τελική έγκριση της υπ’ αρ. 250/19.7.2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: 
«Επικαιροποίηση κυκλοφοριακών μελετών ΠΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ-ΝΕΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» η οποία βρίσκεται σε εκκρεμότητα από τον Οκτώβριο 2014 όταν διανοίχτηκε η οδός Φραγκοκλησιάς προς τη Λ. Πεντέλης.
Προγραμματίστηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο και πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος  Αμαρουσίου κ. Γαρδέλη επίσκεψη - αυτοψία στο σύνολο των 2 χλμ  της παραρέματιας  ζώνης του Αμαρουσίου (ΠΕ Πολυδρόσου & Ν. Αμαρουσίου).

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  Αμαρουσίου κ. Γαρδέλης, αφού διαπίστωσε την ανάγκη, για πυροσβεστικούς κρουνούς, την  ύπαρξη ξερών χόρτων στα πρανή που δεν αποψιλώθηκαν και αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, την επικινδυνότητα που υπάρχει σε πολλά σημεία για όποιον κινείται κοντά στην άκρη του ρέματος, την ανάγκη της αποκατάστασης του τοπίου, μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς,  μας διαβεβαίωσε ότι θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση, με στόχο την ενιαία παρέμβαση, με την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Χαλανδρίου 
λόγω του διαφορετικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του χώρου των περίπου 10 στρεμμάτων, θα εκδηλώσει άμεσες ενέργειες για τις  καταπατήσεις μέχρι το πρανές του ρέματος και στην Α ζώνη και τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητας του.
Στη συνάντηση της Δευτέρας 24 Απριλίου 2017 συμμετείχαν:
ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, 
ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος  κ. Γαρδέλης και ο νομικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Π. Αμούργης,  
τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μ. Σμαραγδή, κ. Ρ. Καϊμάκη,  ο κ. Ν. Κομπότης, ο κ. Π. Πάντος και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου,  ο Γ.Γ του Συλλόγου του Ν. Αμαρουσίου κ. Δ. Σταμέλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου