Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Περί αποτελεσματικής πυροπροστασίας στο Μαρούσι

Παρέμβαση στο Δ.Σ. Αμαρουσίου της 25ης Απριλίου  αναφορικά με την αποτελεσματική πυροπροστασία της πόλης μας, έκανε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού
Την αναγκαιότητα αυτή, συνδύασε με τη μεταφορά εργαζομένων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (και του ΕΚΑΒ) για την υποστήριξη των αεροδρομίων που ανέλαβε η FRAPORT καθώς το θέμα αυτό επηρεάζει την άρτια λειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδίως εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και συνακόλουθα επηρεάζει αρνητικά την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και της περιουσίας όλων μας.
                        ------------------------------------------------------------------------------------
Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο του ξεπουλήματος της πατρίδας και των εθνικών πόρων που υλοποιεί πιστά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία FRAPORT GREECE η διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Αυτό που ίσως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, είναι ότι η σύμβαση της Fraport με το δημόσιο περιλαμβάνει όρο σύμφωνα με τον οποίο το Δημόσιο θα παράσχει υπηρεσίες πυρασφαλείας στα αεροδρόμια αυτά!

Με λίγα λόγια, ενώ υπεγράφη λεόντιος σύμβαση υπέρ της ιδιωτική Fraport σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, και ενώ όσο τα αεροδρόμια ήταν δημόσια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε αναλάβει με επιτυχία την πυροπροστασία τους, σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δέχεται να τοποθετήσει 502 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα  και 38 πυροσβέστες από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα 13 πολιτικά αεροδρόμια και στο 14ο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακτίου, αποψιλώνοντας από προσωπικό την ήδη ταλαιπωρημένη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η επιλογή αυτή μάλιστα, γίνεται και σε εποχή όπου η ανάγκη για προστασία των πολιτών από τις πυρκαγιές είναι στην ακμή της, αφού βρισκόμαστε προ των πυλών της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. 
Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάζει πάνω από τις ανάγκες των πολιτών για προστασία των δασών, της ασφάλειας και της περιουσίας τους, την εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού συμφέροντος της Fraport!
Το επόμενο βήμα, βάσει της σύμβασης, είναι το ΕΚΑΒ, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην προάσπιση της υγείας των πολιτών, να παράσχει υπηρεσίες και στα αεροδρόμια, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται από τη σύμβαση κάλυψη του σχετικού κόστους!
Η κατάσταση αυτή επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των πολιτών, άρα και των κατοίκων της πόλης μας.
Α) Καλώ το ΔΣ
Να καταδικάσει την περαιτέρω αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ προς χάριν του επιχειρηματικού συμφέροντος της Fraport, που εκτός από έλλειψη εναερίων μέσων, οχημάτων και ασθενοφόρων πλέον θα πληγούν ακόμη περισσότερο από την επιπρόσθετη έλλειψη προσωπικού.
Β) Καλώ τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Να διεκδικήσει την στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, για την προστασία του περιβάλλοντος, της ασφάλειας, της περιουσίας και της υγείας όλων μας.
Γ) Καλώ τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τη Διοίκηση του Δήμου
Να οργανώσει άμεσα την ειδική σύσκεψη των αρμοδίων για την οργάνωση της πυροπροστασίας στην πόλη μας, να εντείνει τις ενέργειες για τις αποψιλώσεις και την εν γένει  πρόληψη, για να μην επαναληφθεί η περυσινή κατάσταση, που σημειώθηκε ρεκόρ πυρκαϊών σε μη αποψιλωμένους χώρους, ώστε να μην ξαναχρειαστεί να καταγγέλλουμε ο ένας τον άλλο πάνω από τις στάχτες του μαρουσιώτικου εδάφους.
Στο σημείο αυτό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γαρδέλης σχολίασε ότι οι περυσινές πυρκαγιές ξέσπασαν σε ιδιωτικούς χώρους που δεν είχαν αποψιλωθεί, γεγονός που προξένησε την απορία μου, αφού το Κτήμα Καρέλλα που κάηκε δύο φορές, το Κτήμα Μαδούρου, το Κληροδότημα Ζεκάκου δεν είναι ιδιωτικοί χώροι, αλλά αντιθέτως αποτελούν Μαρουσιώτικη γη της οποίας την ευθύνη έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή
                               -------------------------------------------------------------------
                                                             Μαίρη Διακολιού
                                  Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                    Δικηγόρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου