Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Εναντιώνονται στο κλείσιμο των πλυντηρίων του «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ», οι εργαζόμενοι

Μετά την δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων στο σχεδιαζόμενο λουκέτο στην Πτέρυγα «Μπόμπολα», έγινε παρέμβαση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση,  από τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Φλέμιγκ & Σισμανόγλειο. 
Τη στήριξή και συμπαράστασή του εξέφρασε και το Σωματείο εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης που δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για να είναι στη συνάντηση.
Παρόντες λοιπόν ήταν, εκτός από τα Σωματεία, ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές Σισμανογλείου 
(που έχει την ευθύνη της Τ.Υ.) και Φλέμιγκ.
Μετά την παρέμβαση, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι οι συνάδελφοι θα εργαστούν για ένα 4ήμερο στα πλυντήρια του Σισμανογλείου προκειμένου να γίνει μέτρηση της παραγωγικότητας των μηχανημάτων και κατόπιν θα επιστρέψουν και θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των πλυντηρίων του Φλέμιγκ. 
Παράλληλα μας ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και η πρόταση της Διοίκησης συνολικά για την αξιοποίηση της Πτέρυγας «Μπόμπολα».
Την επομένη, εκδόθηκε σχετική απόφαση από το Διοικητή που, ως ένα βαθμό, αποκατέστησε την ηρεμία, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση, να θεωρούμε πως έχει λυθεί οριστικά το θέμα. 
Και αυτό γιατί η όλη διαδικασία, από την λήψη της αρχικής απόφασης, την εξέλιξή της μετά την παρέμβαση των Σωματείων, ως και τον τρόπο που αποπειράθηκαν να την υλοποιήσουν, εκτός από παράτυπη, δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις που θα επιδιωχθεί να εφαρμοσθούν τώρα ή λίγο αργότερα. 
Στην πραγματικότητα εκείνο που φαίνεται να προωθείται είναι το κλείσιμο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου. 
Ως αντιπερισπασμός, ανεξάρτητα από προθέσεις,  θα λειτουργήσουν αόριστα σχέδια που θα «αναπτύξουν» & την Πτέρυγα «Μπόμπολα», όπως & το υπόλοιπο «Φλέμιγκ» που επίσης «αναπτύσσεται»...
Πεποίθησή μας είναι, πως και αυτή η ενέργεια, όπως και μια σειρά άλλες που είναι σε εξέλιξη και έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και στραγγαλισμό του Νοσοκομείου,  έχουν ξεκινήσει ήδη από τις προηγούμενες Διοικήσεις. 
Το λουκέτο στα πλυντήρια πχ είναι μια «Ιδέα» της προηγούμενης Διοίκησης που «προωθήθηκε» ως τις μέρες μας σε βάρος των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.
Είναι ενδεικτικό πως το έγγραφο της Τ.Υ. που μας ανακοίνωσε την όλη διαδικασία, με ζήλο αναφερόταν σε ενοποιημένα πλυντήρια. 
«Κάρφωνε» δηλαδή την πρόθεση της Διοίκησης και τα συμφωνημένα κάτω από το τραπέζι, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση, τουλάχιστον ακόμα, καθώς δεν αμφιβάλουμε πως θα υπάρξει στο μέλλον.
Στο ίδιο έγγραφο προαναγγελόταν και  «Νέα τεχνο-Οικονομική Μελέτη», αφού από την ήδη υπάρχουσα πρόσφατη, από την ίδια υπηρεσία, προέκυπτε πως η μεταφορά των μηχανημάτων και η συνακόλουθη ενοποίηση είναι ασύμφορη!
 Εντυπωσιακό, όσο και ενδεικτικό είναι πως στη συνάντηση με τη Διοίκηση, ο κος υποδιοικητής του Σισμανογλείου, σε μια αποστροφή του λόγου του μας κατατρόπωσε με το ατράνταχτο επιχείρημα: 
«Ε καλά & το Φαρμακείο του Φλέμιγκ έκλεισε, δεν πάθατε και τίποτα!»
(Πάντως, επειδή ο ίδιος δεν ήταν στο Νοσοκομείο εκείνη την εποχή, του προτείνουμε να ξαναπάρει πληροφορίες και να το ξανασκεφτεί, καθώς η πολιτική ηγεσία που τότε ήταν αντιπολίτευση και κατόπιν έγινε η κυβέρνηση που τον διόρισε, κατήγγειλε το κλείσιμο και υποσχόταν πως θα ξαναστήσει το Φαρμακείο.)
Από τη μία λοιπόν στα έγγραφα, τους ξεφεύγουν τα πραγματικά σχέδια, από την άλλη όταν δεν τους κάνουν οι μελέτες, λένε πως θα ...κάνουν άλλες που θα βολεύουν(!) ενώ ταυτόχρονα μετακινούν «δοκιμαστικά» το προσωπικό! 
Με όλα αυτά, ποιός να πιστέψει πως ό,τι και να γίνει, ό,τι και να βγάλουν οι «μετρήσεις» το λουκέτο στα πλυντήρια του Φλέμιγκ δεν είναι προαποφασισμένο;
Επειδή: Έχουμε πικρή εμπειρία από ακριβοπληρωμένα σχέδια που στο τέλος άφησαν έρημους θαλάμους, μηχανήματα σκορπισμένα και κατεστραμμένα, εγκαταστάσεις και νοσοκομεία κουφάρια, (Νταού, Παπαδημητρίου,το μισό Φλέμιγκ...)
Επειδή: Εκατοντάδες εργαζόμενοι βίωσαν την διαθεσιμότητα και πολλοί απέφυγαν την απόλυση μόνο χάρη στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας. 
Επειδή και σήμερα διαπιστώνουμε πως αυτός ο κίνδυνος για τη δουλειά και τη ζωή μας θα επανέλθει με τη μία ή την άλλη μορφή (πχ διαδικασία αξιολογήσεων και καταργήσεις δομών).
Επειδή βλέπουμε πως αυτές οι συνταγές ήταν που οδήγησαν χιλιάδες κόσμου σε ατέλειωτες αναμονές και σε ράντζα, σε υποβάθμιση της περίθαλψης και της ζωής του,
Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής για άλλη μία φορά θα αναλάβουμε το καθήκον της αντίστασης και της υπεράσπισης των Νοσοκομείων και της περιουσίας τους.
Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων , με τα Σωματεία μας, τους λέμε πως δεν πρόκειται να περάσουν σχέδια που θα οδηγήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση συνολικά του Φλέμιγκ και των Νοσοκομείων της περιοχής.
                               «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου