Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

Απάντηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ»

Στις 24.02.2017 η πρόεδρος του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αμαρουσίου που περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, τα Κ.Α.ΠΗ. και τις κοινωνικές υπηρεσίες, υπέγραψε σύμβαση για τις υπηρεσίες καθαριότητας, με την ατομική επιχείρηση «ΣΟΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Γενικές Υπηρεσίες Προσωπικού για το Δημόσιο»  ύψους 70.091 €
Η παραπάνω σύμβαση, υπογράφηκε μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. 
Με αυτή τη σύμβαση, η διοίκηση Πατούλη συνεχίζει την ίδια πολιτική που εκχωρεί τις υπηρεσίες καθαριότητας του νομικού προσώπου σε ιδιωτική εταιρία ουσιαστικά ενοικίασης εργαζομένων. 
Την ίδια στιγμή εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη ρουσφετολογική τακτική της διατηρώντας όμηρους τους εργαζόμενους που καθ΄ υπόδειξή της προσλαμβάνει η εταιρία ενοικίασης.
Το γεγονός μάλιστα πως η συγκεκριμένη επιχείρηση αναλαμβάνει τις ίδιες περίπου υπηρεσίες με απ’ ευθείας αναθέσεις και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου, όχι μόνο επιβεβαιώνει τη ρουσφετολογική πολιτική της διοίκησης Πατούλη αλλά μαρτυρά και την αγαστή συνεργασία της με την παραπάνω επιχείρηση.
Η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», έχει διαφωνήσει με αυτή την πολιτική επιλογή της διοίκησης Πατούλη τόσο μέσα στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α., όσο και δημόσια στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου.
Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. φέρουν εις πέρας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νομικού προσώπου και αυτές δεν μπορούν ούτε να εκχωρούνται σε ιδιωτικές εταιρίες, ούτε οι εργαζόμενοι να μην απολαμβάνουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα με τη μόνιμη και σταθερή εργασία τους.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης στο Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κούκουζας, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., καταψήφισε όλες τις σχετικές του αποφάσεις και στη δημόσια τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Φεβρουαρίου 2017, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος «1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έτους 2017 του Ν.Π. Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α.» αποκάλυψε την επιχειρούμενη ανάθεση σε εταιρία των υπηρεσιών καθαριότητας του νομικού προσώπου, την οποία (αναμόρφωση) η παράταξη καταψήφισε συνολικά.
 Η τελευταία ανακοίνωση του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ» που καταλογίζει στην παράταξη «»ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» «στρατηγική σύμπλευση με τη δημοτική αρχή Πατούλη» εκτός από ανυπόστατη και ψευδής είναι και αήθης καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΙΡΩΣΗΣ» γνωρίζουν τις θέσεις της παράταξής μας που έχουν εκφραστεί με σαφήνεια δημόσια.
Εάν η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ» διαθέτει έστω και λίγη παρρησία θα ζητήσει δημόσια συγνώμη για αυτό το ατόπημά της.
Διαφορετικά θα μας δώσει το δικαίωμα να ισχυρισθούμε ότι η σπίλωση προσώπων αποτελεί για την ίδια αποδεκτό εργαλείο πολιτικής εξόντωσης  όσων δεν συμφωνούν μαζί της.

                  ===========================================================
                              Η ανακοίνωση του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ»
                               ----------------------------------------------------------------------

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου την 5/4/2017 οι κομμουνιστές σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη ΛΑ.ΣΥ. αποκάλυψαν την αντεργατική απόφαση της δημοτικής αρχής να προσλάβει μέσω εργολάβου 7 εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας.
Μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις σε 3 συνεδριάσεις και  παρά την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Πατούλη να  κρατήσει κρυφή την μεθόδευσή της για να προλάβει αντιδράσεις, αποκαλύφθηκε η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαρισμού των παιδικών σταθμών. 
Για μια τόση σοβαρή απόφαση οι "αυτοδιοικητικοί" παράγοντες της πλειοψηφίας  επιχείρησαν να παρακάμψουν το δημοτικό συμβούλιο, κρυμμένοι πίσω από την απόφαση του ΔΣ του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α, στο οποίο συμμετέχουν και οι δημοτικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι.

Μια ακόμη εξέλιξη που δείχνει την στρατηγική σύμπλευση δημοτικής αρχής Πατούλη και παρατάξεων Μαγιάκη και Βλάχου, στο τσάκισμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και μισθούς, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών οικογενειών.
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο  καταθέσαμε ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , ψήφισμα που έγινε δεκτό από το Δ.Σ, με  διαφωνία του επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι!
 Άραγε πόσες μάσκες έχουν ακόμη να πέσουν?!
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος αναφέρθηκε στα νέα δεινά για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύουν τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο. 
Η παραπέρα μείωση  μισθών και συντάξεων , η απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, το τσάκισμα των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν απομείνει,  η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι μόνο. Όλα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
Αυτές είναι οι «βέλτιστες πρακτικές» και το «κεκτημένο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ,ανησυχούν για την καθυστέρηση του 4ου μνημονίου, οι εργαζόμενοι να ανησυχούν για τη ζωή τους.

Καμιά ανάθεση σε νέους σωτήρες, το ίδιο βάρβαρους με τους προηγούμενους.
Η καπιταλιστική βαρβαρότητα, με ή χωρίς μνημόνια δεν έχει τέλος, αν δεν την ανατρέψει η  οργανωμένη πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Ευρωπαϊκή Ένωση,  καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζονται.
Με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή, στις 18:30’ στην Ομόνοια μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζονται. Μήνυμα αντεπίθεσης στο δρόμο της ανατροπής του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου