Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σχέδιο δράσης της Περιφέρεια Αττικής για την εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Δέσμη προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση των «καθαρών» αυτοκινήτων στην Αττική παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε, στις 9/4/2017, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) στο περιθώριο της έκθεσης Domotech – Building Green για τη χρήση της πράσινης ενέργειας.
Οι προτάσεις αυτές, όπως επισήμανε, πρόκειται να κατατεθούν άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και συμπλήρωσης του Εθνικού Πλαισίου Πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να επιλυθούν θεσμικά και τεχνικά ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα.
Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, όπως σημείωσε ο κ. Γ. Καραμέρος, «αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την περιβαλλοντική αναβάθμιση των αστικών κέντρων και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Βούλησή μας, είναι να συμβάλλουμε έμπρακτα με στοχευμένη εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, το σχέδιο δράσης μας περιλαμβάνει την ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα για εγκατάσταση φορτιστών σε ιδιωτικούς χώρους, καθώς και τη σταδιακή αντικατάσταση των βενζινοκίνητων οχημάτων της Περιφέρειας». 
Το συνολικό εγχείρημα, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, γίνεται σε συνεργασία με καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλύονται άμεσα ζητήματα υποστήριξης και διαχείρισης, ενώ γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση εξετάζονται, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά τα εξής σενάρια εγκατάστασης σταθμών φόρτισης στο λεκανοπέδιο:
Χρήση από όλους τους πολίτες με περιοχή εφαρμογής το πολεοδομικό συγκρότημα Αττικής
Προτεραιότητα στην υπηρεσιακή χρήση από εργαζομένους του δημοσίου τομέα
Χρήση από όλους τους πολίτες με εφαρμογή σε κομβικά σημεία του αστικού ιστού, όπως σταθμοί στάθμευσης, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές τροφίμων κ.ά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ.: 213 210 0530 - 0531
E-mail: perifereiakarameros@gmail.com
Αγία Παρασκευή, 10/04/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου