Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γιατρός που βοηθούσε θύματα της χημικής επίθεσης στη Συρία έχει δικαστεί για απαγωγές δημοσιογράφων!!!

Ο Δρ. Islam
Ένας γιατρός εκπαιδευμένος στη Βρετανία, ο οποίος θεωρήθηκε ήρωας για τη φροντίδα των θυμάτων της τελευταίας χημικής επίθεσης στη Συρία, δικάστηκε στο παρελθόν για εγκλήματα τρομοκρατίας και φέρεται να ανήκε στην ομάδα που απήγαγε τον Βρετανό δημοσιογράφο John Cantlie.
Τουλάχιστον 86 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της Τρίτης στην επαρχία Ίντλιμπ στη Συρία.
Ο Δρ Shajul Islam από το Ανατολικό Λονδίνο, δημοσίευσε ένα βίντεο των ασθενών στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την επίθεση. 
Είπε ότι το νοσοκομείο του φρόντισε τρία θύματα, όλα με κόρες οφθαλμών σε συστολή που δεν αντιδρούσαν στο φως.
Ο απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απαγωγή δύο δημοσιογράφων - του κ. Cantlie και του Ολλανδού δημοσιογράφου Jeroen Oerlemans – το 2012, αλλά απελευθερώθηκε όταν η δίκη κατέρρευσε καθώς κανένας από τους μάρτυρες της κατηγορούσας αρχής δεν ήταν σε θέση να δώσει στοιχεία.
Πάντα διαμαρτυρόταν για την αθωότητά του, λέγοντας ότι πήγε στη Συρία να χρησιμοποιήσει τις ιατρικές ικανότητές του για τη θεραπεία των θυμάτων του εμφυλίου πολέμου.
Ο Δρ. Islam, που εργάστηκε ως γιατρός στο νοσοκομείο St. Bart, αυτή τη στιγμή έχει απομακρυνθεί από το ιατρικό μητρώο μετά την ακρόαση στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο του Μαρτίου.
Αφότου η ποινική υπόθεση εναντίον του κατέρρευσε και ο ίδιος βρέθηκε αθώος, αντιμετώπισε στενή παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Σύμφωνα με μια έκθεση της GMC, ένα μυστικό πάνελ στο δικαστήριο άκουσε την πειθαρχική υπόθεση εναντίον του Δρ. Islam το Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τον αφαίρεσε για πειθαρχικούς λόγους. 
Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε ιδιωτικά οπότε τα στοιχεία του παραπτώματος δεν είναι δημοσίως γνωστά.
Την εποχή της ποινικής δίωξης του Δρ. Islam, τότε 28 ετών, και ενός δεύτερου ατόμου, του Jubayer Chowdhury, τότε 24, ήταν οι μόνοι Βρετανοί τζιχαντιστές που κατηγορούνταν για την απαγωγή Δυτικών στη Συρία.
Ο δημοσιογράφος κ. Cantlie που είχε απαχθεί
Το ζευγάρι - που κρατούνταν στην φυλακή υψηλού επιπέδου ασφαλείας Belmarsh – έφυγε ελεύθερο από το δικαστήριο μετά την απόσυρση όλων των κατηγοριών.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, το Νοέμβριο του 2013, ο εισαγγελέας Μαρκ Ντένις, είπε στο δικαστήριο ότι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον των αδελφών στηριζόντουσαν σε δύο θύματα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να ονομαστούν, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν με την υπόθεση.
Η ετυμηγορία του αθώου καταγράφηκε για την κατηγορία της απαγωγής.
Αναφορές των μέσων ενημέρωσης αργότερα είπαν ότι ο Islam μπορεί να είχε στην κατοχή του το κλειδί για την μέχρι τότε άγνωστη ταυτότητα της Jihadi John, ο οποίος αργότερα αποκαλύφθηκε ως ο Mohammed Emwazi.
ΠΗΓΗ:www.offtherecord.net.gr/2017/04/10/γιατρός-που-βοηθούσε-θύματα-της-χημικ/
Ο Δρ Islam στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το περασμένο καλοκαίρι, όταν εμφανίστηκε σε ένα άλλο βίντεο στο YouTube, που γυρίστηκε στο Ίντλιμπ, 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου