Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Με Παραδοσιακό Γλέντι το Πάσχα στο Μαρούσι


Όλοι Μαζί Γιορτάζουμε το Πάσχα στο Μαρούσι
Με Παραδοσιακό Γλέντι, Ψήσιμο Οβελία και Πασχαλινά Εδέσματα, χωρίς κόστος για τους πολίτες
Υπαίθριος Χώρος Αμαλίειου, ανήμερα του Πάσχα, ώρα 12:00
 Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα κι εφέτος με προσκεκλημένους όλους τους συμπολίτες, στο παραδοσιακό γλέντι που θα στηθεί στον Υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου (Λεωφόρος Κηφισίας 219), ανήμερα του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι.
Όλοι μαζί ως μία μεγάλη οικογένεια, με τη ζωντανή παραδοσιακή και λαϊκή μουσική να διανθίζει το εορταστικό κλίμα, θα απολαύσουμε το ψήσιμο του οβελία, θα γευτούμε τα πλούσια πασχαλινά εδέσματα, θα τσουγκρίσουμε το πασχαλινό κόκκινο αυγό, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε.
Τη σκυτάλη στο παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό τραγούδι θα έχουν οι καλλιτέχνες Μαρία Λάγιου, Βασίλης Πάτσιος, Λευτέρης Μπουρνής, Ευαγγελία Σταυρινού και η Θεώνη Βελλή.  

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Βασίλης Ντόκος (κλαρίνο – δημοτικό τραγούδι), Λευτέρης Μπουρνής (βιολί- νησιώτικο τραγούδι), Βασίλης Κανελλόπουλος (λαούτο), Θάνος Παπασωτηρίου (πιάνο, πλήκτρα ), Νίκος Καρνάβας ( (κρουστά – τύμπανο), Δημήτρης Σαββαΐδης (μπουζούκι), Κώστας Μαννιός (κιθάρα),Δημήτρης Γιαννόπουλος (μπάσο).

Τον τόνο της γιορτινής ημέρας θα δώσει ο ηθοποιός Βασίλης Παπαδόπουλος, που έχει την ευθύνη της παρουσίασης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιώργος Υδραίος.
Το παραδοσιακό γλέντι θα διανθίσουν με χορούς από όλη την Ελλάδα, τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και Ενηλίκων του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Το Πάσχα στο Μαρούσι προσφέρεται δωρεάν για όλους τους πολίτες, χωρίς να κοστίζει ούτε ένα ευρώ στο Δήμο Αμαρουσίου, καθώς την πρωτοβουλία για το Πασχαλινό παραδοσιακό γλέντι υποστηρίζουν με τις ευγενικές χορηγίες τους οι παραγωγοί που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου και οι Τοπικές Επιχειρήσεις.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί, να διασκεδάσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές για την πιο Λαμπρή του Χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου