Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ :«Η αλήθεια για το The Mall»

Απάντηση στο κείμενο του Δ. Κλαπάκη  που αναρτήθηκε στο «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου»
Τα γραπτά μένουν και μάλιστα όταν προέρχονται από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας. 

Έτσι, δεν έχει κανείς παρά να ανατρέξει  στην υπ’ αριθμ.  391/2008 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε κατόπιν της προσφυγής της «Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου»  - την οποία ίδρυσα και της οποίας ήμουν πρόεδρος- για να δεί ότι  αυτή είναι η μόνη ισχύουσα  σήμερα ακυρωτική  απόφαση   για το Mall.
Η προηγούμενη ακυρωτική απόφαση του 2003- που εκδόθηκε με προσφυγή του Δορύλαου  Κλαπάκη και την οποία στηρίξαμε  στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να «σύρει στα δικαστήρια» ο Δήμος Αμαρουσίου πολλά μέλη της Παρέμβασης - δυστυχώς υπερκεράστηκε από νέο κατάφωρα αντισυνταγματικό νόμο του τότε υπουργού και συνταγματολόγου(! ) Ε. Βενιζέλου. 
Έτσι εμείς προσφύγαμε κατά του νόμου & η προσφυγή μας έγινε για πρώτη φορά αποδεκτή στα δικαστικά χρονικά. 
Έτσι είναι πλέον δυνατόν να προσβάλλονται οι αντισυνταγματικοί νόμοι.
Όσον αφορά τη δράση του Δορύλαου, είναι αξιοθαύμαστη η επιμονή του στη διεκδίκηση του δικαίου που συχνά αγνοείται ή καταπατάται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Κανείς δεν αρνείται την προσφορά του, όπως και των δικηγόρων Π. Θεοδωρόπουλου & Αικ. Ψάλτη που μας εκπροσώπησαν αμισθί ενώπιων των δικαστηρίων, υιοθετώντας δικόγραφα δικών μας νομικών.
Λίγη σεμνότητα όμως δεν βλάπτει, η δε αποδοχή της αλήθειας θα τον τιμούσε αντί της λυσσώδους εμμονής του να θεωρεί τον εαυτό του  τον μόνο αγωνιστή για τα δίκαια της πόλης.
Οφείλω ακόμα μια απάντηση στην μυθοπλασία του όσον αφορά τη δημιουργία του συνδυασμού  «Κόντρα στον Καιρό», που δήθεν , όπως ισχυρίζεται, δημιουργήθηκε από τον τότε Συνασπισμό της Αριστεράς. 
Λυπάμαι γιατί μόνο λάσπη μπορεί να χαρακτηρισθεί ότι παρασύρθηκα από τα μέλη του Συνασπισμού και εκτέθηκα σε εκλογές. Το εντελώς αντίθετο ισχύει.
Ο Συνασπισμός τότε συμμετείχε στην παράταξη του τότε δημάρχου Τζανίκου και αναγκάστηκε να συρθεί πίσω από τον «Κόντρα στον Καιρό» αλλά χωρίς να μας στηρίζει στην ουσία, οι δε ψηφοφόροι του διαμοιράστηκαν μεταξύ των συνδυασμών του Τζανίκου, του δικού μου & της «αντάρτισσας» Σακοράφα, ο συνδυασμός της οποίας  μόνο ενωτικός δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αλλά μάλλον ενδοπασοκική υπόθεση.
Όσοι έχουν συμφέροντα  ή βλέψεις εξουσίας στο δήμο ας πάψουν να υποτιμούν τη δράση της «Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου».
Δεν χρειάζεται. Αυτό που  αντίθετα χρειάζεται, είναι  η ειλικρίνεια και παραδοχή της αλήθειας που θα ανεβάσει & το ήθος  στη δημόσια σφαίρα.  
Προσωπικά, ουδέποτε διεκδίκησα ούτε διεκδικώ δάφνες  είτε προσωπικό όφελος  από την δράση μου για την πόλη.
►Τέλος δηλώνω ότι δεν θα ασχοληθώ & δεν θα συμμετάσχω σε οποιαδήποτε περαιτέρω ανούσια,  απρόκλητη & εν τέλει επιβλαβή για το συμφέρον της πόλης αντιπαράθεση, ελπίζω δε και ο Δ. Κλαπάκης  αυτό να το σεβαστεί.
                                                             10/10 2016

                                                ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου