Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

«Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» ...

 Ανοικτό εργαστήρι Τέχνης & Πολιτισμού στους πεζόδρομους του Εμπορικού Κέντρου 
Παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορευτικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, υπαίθρια καλλιτεχνικά εργαστήρια
Μία απέραντη σκηνή, ένα ανοικτό εργαστήρι πολιτισμού θα στηθεί στην «καρδιά» του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ.
«Η Τέχνη στο Δρόμο», όπως είναι ο τίτλος της νέας πολιτιστικής δράσης του Δήμου Αμαρουσίου, διοργανώνεται, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο (26 Οκτωβρίου). 
Το 3ωρο πολυσυμμετοχικό αφιέρωμα θα ξεδιπλωθεί στους πεζόδρομους των οδών: 
Μητροπόλεως, Ερμού, Πλαστήρα, Δήμητρος και Διονύσου.
Παραστάσεις θεάτρου δρόμου, χορευτικές παραστάσεις, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, καθώς επίσης και υπαίθρια καλλιτεχνικά εργαστήρια, που επιμελείται το καλλιτεχνικό προσωπικό της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Αμαρουσίου, θα χαρίσουν στιγμές ψυχαγωγίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία του νέου αυτού πολιτιστικού γεγονότος στην πόλη σημειώνει:
«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε αφενός, να αναδείξουμε την πλούσια ερασιτεχνική δημιουργία στην πόλη μας, δίνοντας βήμα έκφρασης στους μαθητές των καλλιτεχνικών τμημάτων του Δήμου και αφετέρου, να συμβάλουμε στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στο Εμπορικό μας Κέντρο, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου.
Προσκαλούμε όλους τους καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, ώστε να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στο δημόσιο χώρο, να ενώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις σ’ ένα φυσικό πλαίσιο ελεύθερης έκφρασης και να επικοινωνήσουν την τέχνη τους με το κοινό.» 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών στους  Δρόμους και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο Χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία και στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Καλλιτεχνών των Τεχνών του Δρόμου (Federation des Arts de la Rue) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου, που συμπίπτει με την αλλαγή της ώρας σε πολλές χώρες του κόσμου.                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου