Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Τα ζητήματα της καθημερινότητας των κατοίκων του Αμαρουσίου είναι πάνω από τα κόμματα
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ , σχετικά με την υπόθεση του MALL και τις ευθύνες που καταλογίζει στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.
1ον, έχουν λανθασμένη πληροφόρηση όταν ισχυρίζονται ότι αρνήθηκε η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να εκπονήσει με δική της ευθύνη το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο και να εντάξει σε αυτό και το Mall. 
Η αλήθεια είναι ότι αν το κάναμε αυτό,  ενσωματώνοντας τα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά του μέτρα,  τότε οι μόνοι που θα έχαναν θα ήταν οι μικρο-ιδιοκτήτες της ευρύτερης περιοχής. 
Οι  οποίοι θα έβλεπαν να μειώνονται οι συντελεστές δόμησης και να απαξιώνονται οι περιουσίες τους, χωρίς επιπλέον η πόλη να κερδίσει κάποια αντισταθμιστικά οφέλη. 
Αν ο Δήμος Αμαρουσίου προσδιόριζε εκείνος την εμβέλεια του Ε.Χ.Σ., ο μόνος ωφελημένος θα ήταν η εταιρεία διαχείρισης του εμπορικού κέντρου, αφού με τον τρόπο αυτό και θα νομιμοποιούσαμε την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και δεν θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη. 
Ενώ αντίθετα τώρα, μπορούμε να διαπραγματευθούμε έστω κι εκ των υστέρων , αντισταθμιστικά έργα για την πόλη και την αποκατάσταση μέρους του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της. 
Ας μας απαντήσει λοιπόν η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πως θα διαπραγματευόμασταν αν εμείς οι ίδιοι προσδιορίζαμε το ΕΧΣ; Γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης ή σέρνονται πίσω από τις αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής;

2ον, δεν θα έπρεπε να μιλούν για αδράνεια της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου αλλά για  αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του κ. Σκουρλέτη προσωπικά. 
Ο κ. Σκουρλέτης και οι υπηρεσίες του οφείλουν να εκδώσουν επιτέλους τα Προεδρικά Διατάγματα εφαρμογής του Ν. 4269/2014, που εκκρεμούν από το 2014. 
Τους τελευταίους 20 μήνες κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ξεχνούν; 
Χωρίς αυτά τα Π.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει αναθεώρηση του Γ.Π.Σ., που με βάση τη νέα νομοθεσία  καλούνται Τοπικά Χωρικά Σχέδια. 
Πως είναι δυνατόν να προχωρήσει η σύνταξη τοπικού χωρικού σχεδίου στο Μαρούσι και ειδικό χωρικό για την περιοχή του Mall, χωρίς τα Προεδρικά Διατάγματα; 
Ποιος τελικά αδρανεί, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου ή ο Δήμος;
3ον, γνωρίζουν στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ και το ΥΠΕΚΑ τους Χ.Ε.Υ. για να τους μετατρέψουμε σε χώρους αναψυχής και πρασίνου, προκειμένου να αποκατασταθεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο του προαστίου μας; 
Κι ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που αρνείται να μας τους παραχωρήσει; Τελικά με ποιους είναι; 
Με τους κατοίκους ή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα οποία παραχωρούν προς εκμετάλλευση τα δημόσια ακίνητα για τα επόμενα 99 χρόνια;;;
Τέλος, έχει ενδιαφέρον να μας πουν με ποιο τρόπο θα επιβάλλει το Υπουργείο και η σημερινή Κυβέρνηση στην εταιρεία του εμπορικού κέντρου τα μεγαλύτερα δυνατά αντισταθμιστικά οφέλη.
Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου τα προβλήματα των κατοίκων δεν έχουν κομματικό χρώμα. 
Εμείς δεν χαριζόμαστε  ούτε στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε στην Κεντρική Εξουσία.
Διεκδικούμε από όλες τις πλευρές, αυτά που η πόλη μας διαχρονικά δικαιούται. 
Έργα και παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της πόλης και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.
Τις θέσεις μας πάνω στο ζήτημα της ΣΜΠΕ του Mall  και τις διεκδικήσεις μας από την Κεντρική Κυβέρνηση θα τις παρουσιάσουμε στην Ανοιχτή Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί , στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου έχουμε καλέσει τόσο την κα Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, όσο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη.  
Και με την ευκαιρία αυτή, καλούμε και τα μέλη της Ν.Ε. Βορείου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου