Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η εταιρία «LAMDA OLYMPIA VILLAGE», συμφερόντων Λάτση, χρησιμοποιώντας τον νόμο 4269/2014, κατέθεσε προς έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.), Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (Ε.Χ.Σ.) και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), με σκοπό τη νομιμοποίηση του «μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης», του «THE MALL ATHENS».
Προηγήθηκε η ουσιαστική άρνησή της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, να εκπονήσει με δική της ευθύνη το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (Ε.Χ.Σ.), όπως της είχε ζητηθεί, εγγράφως, από το Υπουργείο από τον Απρίλιο του 2016.
Καταγγέλλουμε την αδράνεια και την άρνηση του κατά τα άλλα λαλίστατου δημάρχου Πατούλη, (ο οποίος για όλα τα θέματα - ακόμη και γι’ αυτά που δεν τον αφορούν - παίρνει θέση), να εκπονήσει ο Δήμος Αμαρουσίου το Ε.Χ.Σ.
Το «THE MALL ATHENS», «όραμα» του πρώην δημάρχου Αμαρουσίου Παν. Τζανίκου, είναι γνωστό πως κτίστηκε και αδειοδοτήθηκε μετά από δύο νόμους (της Β. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου), που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.) (αριθμ. αποφ. 376/2014).
Οι ιδιοκτήτες της «LAMDA» συνηθισμένοι από την προνομιακή μεταχείριση που απολάμβαναν στο παρελθόν, από υπουργούς και δημάρχους, λειτούργησαν με τη συνήθη αλαζονεία τους παρουσιάζοντας το άσπρο - μαύρο.

Αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν οι παρακάτω φράσεις που βρίσκονται στο κείμενο της μελέτης που κατέθεσε η «LAMDA» και προκαλούν θυμηδία αν όχι την οργή οποιουδήποτε Μαρουσιώτη :
«Η επιλεγείσα ανάπτυξη δεν οχλεί τις περιοχές κατοικίας»
«Η στρατηγική επένδυση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου  εξασφαλίζει ένα αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά και οικιστικά περιβάλλον για την ευρύτερη περιοχή»
Καλούμε το Υπουργείο, ως το μόνο αρμόδιο :
1Να μην υιοθετήσει την υποβληθείσα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) της «LAMDA» ως έχει, αλλά να διασφαλίσει στη Σ.Μ.Π.Ε. που θα εγκρίνει, την τεκμηρίωση της μη αναστρέψιμης ζημιάς που έχει προκαλέσει τόσο στο περιβάλλον όσο και στις τοπικές οικονομίες, η κατασκευή του «μεγαλύτερου αυθαιρέτου της Ευρώπης»
2Να επιβάλλει, τα μεγαλύτερα δυνατά αντισταθμιστικά τέλη στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του «THE MALL ATHENS», για όσο χρονικό διάστημα λειτουργεί καθώς και την υποχρεωτική δέσμευσή τους για την υλοποίηση τοπικών έργων με τα οποία θα αποκατασταθεί –έστω και μερικώς– η περι¬βαλλοντική ζημιά που έχει υποστεί το Μαρούσι και οι γύρω περιοχές.
Στην ίδια λογική, θα πρέπει τα τοπικά έργα να συμβάλλουν και στην αναβάθμιση των γει¬τονικών τοπικών αγορών, οι καταστηματάρχες των οποίων έχουν υποστεί και υφίστανται σημα¬ντικότατες οικονομικές ζημιές από τη λειτουργία του «THE MALL ATHENS».
20.10.2016
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
τηλ. 210-8024678
email: syrizavoreiaathina@gmail.com
blog: syrizavoreiaathina.wordpress.com
Facebook: Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας
Twitter: @syrizavoreiaath

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου