Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Π. Καρβουνόπουλος:Ας ξυπνήσουμε!!!

        ...Δίπλα μας παίζουν σενάρια πολέμου!!!
Ο Ερντογάν φωνάζει κάθε μέρα πλέον ότι θέλει τα νησιά του Αιγαίου…Στην Κύπρο οι πιέσεις για να δεχτεί μια κατάπτυστη όπως λένε όλες οι πληροφορίες «λύση» εντείνονται…
Ο κόσμος ολόκληρος έχει αρχίσει να σκέφτεται ότι το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου πολέμου δεν μπορεί δυστυχώς να αποκλειστεί…
Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν έχουν γίνει αντιληπτά από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, οι ηγεσίες των οποίων εξακολουθούν μήνες τώρα να «παίζουν» σ΄ ένα εκνευριστικό τηλεοπτικό ριάλιτυ,με τον έναν πρωταγωνιστή να προσπαθεί να βάλει τον άλλο στη θέση του…προτεινόμενου για αποχώρηση!
Τσίπρας & Μητσοτάκης δείχνουν ότι δεν έχουν πια & μεγάλη επαφή με την πραγματικότητα κι έχουν αφεθεί στις εισηγήσεις επιτελών τους που θεωρούν στα σοβαρά, ότι το 1ο θέμα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες μόλις ξυπνήσουν το πρωί είναι ποιος ή ποιοι θα έχουν τηλεοπτικό κανάλι!
Ένα ζήτημα που σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη - όσο υπανάπυκτη κι αν είναι - θα είχε λυθεί εντός ημερών ,το πολύ εντός εβδομάδων,απασχολεί την κεντρική πολιτική σκηνή στην Ελλάδα μήνες!
Και θα την απασχολεί απ΄  οτι φαίνεται για πολύ ακόμη…
Τσίπρας και Μητσοτάκης φρόντισαν να κάνουν το ένα λάθος μετά από τ΄ άλλο για να επιβεβαιώσουν ότι το «νέο» στην πολιτική δεν έχει σχέση με ηλικίες.
Ο Τσίπρας θα μπορούσε αν ακολουθούσε μια πιο ευέλικτη & συναινετική τακτική να έχει πετύχει όλα όσα διατείνεται πως θέλει για το νέο τηλεοπτικό τοπίο.
Δεν άκουσε τους ψύχραιμους & ενημερωμένους.
Το ίδιο κι ο Μητσοτάκης. Αν ήταν πιο ψύχραιμος θα μας είχε πείσει ότι πράγματι επιθυμεί την τακτοποίηση του θέματος των τηλεοπτικών αδειών.
Προς το παρόν έχει πείσει πως θέλει εκλογές εδώ & τώρα...

Όπως ήθελε ο Σαμαράς & ο Τσίπρας…
Το μόνο βέβαιο απ΄ όλα αυτά που ζούμε είναι ότι οι τηλεοπτικές άδειες κοστολογήθηκαν.
Οι λάτρεις της ελεύθερης αγοράς που τα πάντα τα ρυθμίζει από μόνη της όπως λένε με πάθος δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν: τέσσερις άδειες κοστίζουν 250 εκ.. €. Αυτό είπε η αγορά.
Για να μην παρασυρθούμε κι εμείς από το ριάλιτυ να επιστρέψουμε στα σοβαρά.
Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση μπορούν να παίζουν το δικό τους…big brother,α λλά δεν μπορούν να παίζουν με τη χώρα.
Γι΄ αυτό στα…διαφημιστικά διαλείμματα του πολιτικού τους ριάλιτυ ας κάθονται γύρω από ένα τραπέζι για να δουν πως θα αντιμετωπίσουν τις θανάσιμες απειλές εναντίον της χώρας.
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να μας το πει πιο καθαρά ότι θα μας πάει σε κρίση.
Δεν μπορεί η χώρα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κλιμάκωση επιχειρήσει η Τουρκία χωρίς να είναι προετοιμασμένη και ενωμένη. 
Θα πρέπει οι δύο τουλάχιστον βασικοί «παίκτες» του πολιτικού παιχνιδιού να βρουν ένα μίνιμουμ συνεννόησης σ΄ αυτά τα θέματα.
Πρέπει να δουν από κοινού πως θα θωρακίσουν τη χώρα και τις ΕΔ της.
Όχι απαραίτητα με όπλα για τα οποία δεν υπάρχουν χρήματα. Αλλά με την ενίσχυση του ηθικού του προσωπικού το οποίο αντλεί δύναμη μόνο από το φιλότιμό του.
Δυστυχώς δεν βλέπουμε καμία τέτοια διάθεση ,αν εξαιρέσουμε τα θερμά λόγια που λέει σε κάθε ευκαιρία ο ΥΕΘΑ για το προσωπικό. Οι υπόλοιποι;
Μόλις προχθές είχαμε την 1η & μοναδική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ΕΔ.Ήταν η «εθιμοτυπική» δήλωση μετά από την παρέλαση.
Και ο Τσίπρας έχουμε την αίσθηση ότι αν δεν τον «ζάλιζε» ο Καμμένος δεν θα είχε αναγνωρίσει δημοσίως το έργο και την συνεισφορά των ΕΔ.
Ας σοβαρευτούμε. Η κατάσταση γύρω από τη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.
Όποιος αποδειχτεί ότι είναι ο «αδύναμος κρίκος» θα το πληρώσει.
Ας σταματήσουμε να παίζουμε…ριάλιτυ ,γιατί δίπλα μας παίζουν σενάρια πολέμου.
                                                      ΠΗΓΗ:www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου