Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

H «ENOTHTA» βάπτισε τον κ. Πατούλη, Δήμαρχο «Μερικής Απασχόλησης»!

Είναι προφανές ότι η εργασία του κ. Δημάρχου στο Δήμο υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» τον  εμποδίζει να συνειδητοποιήσει  την πραγματικότητα.
Αυτό τονίζεται σε τελευταία ανακοίνωση της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  μετά την έκδοση του από 1-9-2016 δελτίου τύπου του Δήμου, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμου στις περιοχές Αγ. Θωμά, Παραδείσου, Πολύδροσου.
Κατά πάγια τακτική του το γραφείο τύπου του Δήμου όταν δεν έχει επιχειρήματα για να αντικρούσει τις θέσεις μας, ή όταν δεν γνωρίζει το θέμα, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα». 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία θεωρεί ότι η παράταξη πρέπει να απολογηθεί.
Αν αυτό δεν αρκεί, τότε θυμάται το 56% που έλαβε η διοίκηση στις τελευταίες εκλογές, οπότε επικαλείται το αλήστου μνήμης «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε».
Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν για πολλοστή φορά μήπως και το καταλάβουν.
Οι πολιτικές προτιμήσεις των μελών της παράταξης και όλων των συμπολιτών μας είναι σεβαστές και εν πολλοίς δημόσια γνωστές. 
Η παράταξη σαν συλλογική οντότητα για το μόνο που απολογείται είναι για τη συνέπεια στη εφαρμογή του εκλογικού της προγράμματος.
Και αυτό αποκλειστικά και μόνο ενώπιον των Μαρουσιωτών που την ανέδειξαν σε μείζονα μειοψηφία στο Δήμο. Για τα υπόλοιπα  συνιστούμε στο γραφείο τύπου του Δήμου  να απευθύνεται στις σωστές διευθύνσεις.
Το πλέον ανησυχητικό όμως στην ανακοίνωση του Δήμου είναι ότι θεωρεί την πληρωμή αντισταθμιστικών οφελών από τις κερδοφόρες υπερτοπικές επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έχουν προκαλέσει στο Δήμο, «ως τιμωρία σε εκείνους που επιμένουν να εργάζονται στην Ελλάδα».
Αυτό είναι το απόλυτο «συγχωροχάρτι» στις παρανομίες του Mall, του μεγαλύτερου αυθαίρετου της Ευρώπης. 
Και αποκαλύπτει την πλήρη εξάρτηση της  Δημοτικής αρχής από τα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.
Αυτό φάνηκε τελευταία και στην αποδοχή της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Golden Hall από τη Δημοτική Αρχή, χωρίς να έχει ζητήσει προηγουμένως, έστω και στοιχειωδώς, καμία εισήγηση από ειδικούς επιστήμονες ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Ο δήμος φυσικά και γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει. 
Έχει όμως δύο δυνατότητες, αν βέβαια διαθέτει την ανάλογη πολιτική βούληση. (που δεν την διαθέτει).
Εφόσον διαπιστώσει ότι υπάρχει παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας να το αναδείξει και να απαιτήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να επιβάλλουν την νόμιμη θεραπεία για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται στο Δήμο.
Η δεύτερη, που δεν απαιτεί καμία κρατική απόφαση, είναι να επιβάλλει αυξημένα δημοτικά τέλη που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών στις όμορες περιοχές που δρουν οι επιχειρήσεις που παρανομούν.
Δεν πρόκειται λοιπόν για «τιμωρία» αλλά για σεβασμό και αποκατάσταση της νομιμότητας. 
Τέλος  για τα προβλήματα που δημιούργησε η προχειρότητα της διοίκησης στην κατασκευή του ποδηλατόδρομου στον Αγ. Θωμά, Παράδεισο, Πολύδροσο διαπιστώνουμε πως η Δημοτική Αρχή δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει, έστω και αργά, μια συγνώμη από τους κατοίκους.
Είναι προφανές ότι η εργασία του κ Δημάρχου στο Δήμο υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» τον  εμποδίζει να συνειδητοποιήσει  την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου